LLU rektora amatā atkārtoti ievēlēta profesore Irina Pilvere

7. maijā LLU Konvents ar 154 “Par” balsīm rektora amatā turpmākajiem 5 gadiem atkārtoti ievēlēja vienīgo augstā amata kandidāti – pašreizējo rektori, profesori Irinu Pilveri. Profesore pārstāv Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti un pirmo reizi rektora amatā tika ievēlēta 2014. gada maijā. Viņa ir 16. universitātes rektore un otrā sieviete, kurai uzticēts šis augstais amats. Pirmais ievēlēšanas periods rektora amatā I. Pilverei noslēgsies 2019. gada 30. jūnijā.

Rektora vēlēšanās piedalījās LLU 10. sasaukuma Konvents, kurā ir akadēmiskā personāla, studējošo un vispārējā personāla pārstāvji no universitātes dažādām struktūrvienībām. Konventa balsojums ir pilntiesīgs, jo sēdē piedalījās 226 pārstāvji, kas ir vairāk nekā divas trešdaļas no Konventa reģistrētā sastāva.

Tūlīt pēc balsojuma rezultātu paziņošanas I. Pilvere pateicās universitātes kolektīvam, ar kuru kopīgi strādājusi iepriekšējos piecus gadus un minēja izaicinājumus, kas sagaidāmi turpmākajā periodā.

“Gribu pateikties visiem, ar kuriem man ir bijis tas gods un prieks sadarboties piecu gadu garumā. Es vēlos īpaši pateikties visiem tiem, kas personīgi mani ir atbalstījuši šajā darbā. Mēs varam būt gandarīti par to, ko ir izdevies izdarīt – to novērtēs vēsture un ir jānovērtē un jāatzīst mums pašiem. Būsim lepni par paveikto – tas ir visu mūsu kopīgais veikums!” teica I. Pilvere.

Kā nozīmīgākos turpmāk veicamos darbus viņa akcentēja zinātnes starptautisko izvērtējumu 2019. gadā, studiju virzienu starptautisko akreditāciju no 2020.-2023. gadam un jauna plānošanas perioda sākumu 2021. gadā, kas no LLU prasīs aktīvu iesaisti politikas plānošanas un normatīvo aktu izstrādē. Turklāt paralēli jau šī gada rudenī LLU būs jāsāk kopīgs darbs jaunas universitātes stratēģijas izstrādē. I. Pilvere vairākkārtīgi atzina nepieciešamību strādāt kopīgi un aicināja savu rīcību balstīt akadēmiskajās vērtībās, koleģiālā un cieņpilnā attieksmē vienam pret otru.

Turpmākajās nedēļās atbilstoši LLU Konventa balsojumam gaidāms LR Ministru kabineta rīkojums par I. Pilveres stāšanos rektora amatā. Savukārt rektores piedāvāto vadības komandu jūnijā izvērtēs un apstiprinās LLU Senāts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment