Šo pankūku recepti atradu sociālajos tīklos – vēlējos izmēģināt ko jaunu, jo mums ļoti garšo siers. Receptē bija paredzēti arī smalki sakapāti zaļumi, taču es tos neliku. Neskatoties uz to, pankūkas izdevās ļoti gardas!
Viena no galvenajām sastāvdaļām šajā receptē ir holandiešu siers, kas ir ļoti labi. Tam ir bagātīga garša – holandiešu sieri, piemēram, Gouda vai Edam, ir izteikti maigi, krēmīgi un nedaudz saldeni, kas labi sader ar pankūku mīklas neitrālo garšu.
Labi kūst – šie sieri kūst vienmērīgi, veidojot patīkamu, stiepīgu konsistenci. Tas padara tos ideāli piemērotus gan pildījumam, gan kā piedevu uzreiz pēc izcepšanas. Viegls sāļums – holandiešu sieriem ir sabalansēta sāļuma pakāpe, kas izceļ pankūku garšu, bet nepārslogo to.
Sastāvdaļas apskatiet raksta beigās. Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pagatavošana:
Sajauc siltu pienu ar cukuru, sāli un olām. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri vai ieraugu. Sieru sarīvē uz smalkas rīves un pievieno šķidrajam maisījumam.
Tad pievieno smalki sagrieztus garšaugus un augu eļļu. Labi samaisa ar putukaroti. Daļu mīklas izlej uz karstas pannas, kas ietaukota ar sviestu.
Cep uz pannas no abām pusēm. Gatavo pankūku apsmērē ar sviestu. Ja ļoti garšo siers, tad gatavajā pankūkā, pievieno sarīvētu sieru un aizrullē pankūkas.
Sastāvdaļas:
- piens 375 ml;
- milti 250 g;
- sāls 1 tējkarote;
- cukurs 1 tējk.
- holandiešu siers 150 g;
- ieraugs 1 tējk.;
- olas 2 gab.;
- augu eļļa 1 ēd.k.;
Labu apetīti!