Neatkārtojami gardas kartupeļu pankūkas! Agrāk kartupeļu sarīvēšana uz smalkās rīves prasīja ievērojami daudz laika un enerģijas, taču šodien pastāstīšu par vienkāršāku veidu, kā šo soli atvieglot.
Cepot pankūkas eļļā, tās iegūst izteikti kraukšķīgu garoziņu, bet to iekšpuse saglabājas maiga un sulīga. Tieši šī kontrasta harmonija starp kraukšķīgo virskārtu un mīksto vidu piešķir pankūkām īpašu garšas baudījumu.
Lasi arī: “Dobēm nav jāstāv tukšām!”: pieredzējis dārznieks parāda, ko iestādīt vēl augustā un sagaidīt ražu
Kartupeļi vispaŗ ir dabiski garšīgi un viegli pieejami. Kad tie ir šādi sasmalcināti un viegli sālīti, to dabīgā garša kļūst izteiksmīgāka un pievilcīgāka.
Plus, šīs pankūkas var pielāgot pēc gaumes. Tās var pasniegt ar dažādām mērcēm, piemēram, krējumu, ābolu mērci vai sēņu mērci, kā arī pievienot dažādas piedevas, piemēram, sīpolus, ķiplokus vai garšaugus, lai uzlabotu garšu.
Kartupeļu pankūkām ir dabiska umami nots, kas pastiprina to garšu, padarot tās patīkami sāļas un apmierinošas. Man šis ēdiens asociējas ar mājās gatavotu ēdienu un komfortu. Tās ir siltas, sātīgas un rada patīkamas atmiņas, kas saistītas ar ģimenes maltītēm.
Un protams pats galvenais – tās ir salīdzinoši vienkārši un ātri pagatavojamas, padarot tās par ērtu ēdienu ikdienas vai svētku maltītēm. Esmu pārliecināta, ka tagad jūs biežāk gatavosiet pankūkas, es arī dalīšos ar recepti ideālai pankūku mērcei.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
GATAVOŠANAS METODE
Nomizo kartupeļus, mizotu kartupeļu svars 1 kg, un nomizo sīpolu, pateicoties sīpolu piedevai, kartupeļu mīkla neaptumšojās.
Tālāk seko pats galvenais solis un atškirība no tradicionālās receptes!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Ar nazi sagriež kubiņos, ievieto bļodā, ņem iegremdējamo blenderi un pārvērš kartupeļus kartupeļu biezputrā, pāris minūtes, un kartupeļu mīkla ir gatava.
Kartupeļiem pievienoju tikai sāli, 1 kg nedaudz vairāk par pus tējkaroti, miltus un olas nepievienoju un kartupeļus neizspiežu.
Ja jums vēl nav blendera un vēlaties pagatavot mīklu, sarīvējiet kartupeļus ar smalkāko rīvīti.
Pannā ielejiet augu eļļu, uzkarsējiet to, ar ēdamkaroti ielieciet tajā mīklu un apcepiet, līdz tā kļūst zeltaina no abām pusēm.
Mērcei sagriež gurķi, dilles un sajauc ar skābo krējumu, pievienojot sāli, melnos piparus, ķiploku, ja nepieciešams.
Un tāds gardums mums sanāca!
Sastāvdaļas:
Kartupeļi -1 kg
sāls -1/2 tējk.
Mērcei:
Samaisiet krējumu -150 g (vai majonēzi).
marinēts gurķis – 1 gab.
dilles – pēc garšas
sāls – pēc garšas
melnie pipari – pēc garšas
Labu apetīti!