Man liekas, ka mīlestība pret ievārījumu nāk no bērnības. Droši vien katrs atceras bērnības garšu.
Kad gājām ciemos pie vecmāmiņas, viņa vispirms baroja tik daudz, ka kļūst pilnīgi apaļš kā bumbiņa, un vēl pēc tam lēja tēju ar ievārījumu.
Manā bērnībā bija aveņu, zemeņu, ķiršu un pat rūgtenais ievārījums. Bet ananāsa ievārījuma nebija.
Tagad mūsu ģimenē īpaša mīlestība ir ievārījums “mūsu ananāss”. Kā jau varat nojaust, pēc garšas tas atgādina eksotisko ananāsu, bet patiesībā tiek gatavots no produktiem, kas aug dārza dobē. Nē, nē tā — galvenā sastāvdaļa aug katrā dārzā, bet pārējais tomēr ir no veikalu plauktiem.
Šo brīnumu pagatavot ir ļoti vienkārši un ātri. Garša ir neaprakstāma. No vienas puses — īsts konservēts ananāss, bet no otras — jūtamas citrusaugļu nianses: citronu un apelsīnu. Kopā tas skan kā īsta garšu simfonija.
Pagatavošanai nepieciešami tikai 3 (ideālā gadījumā 4) sastāvdaļas, un gatavošanai jāatvelē tikai pāris stundas. Ticiet man — esmu māmiņa!
Lasi vēl: Vienmēr ielieku makaronos sērkociņu- šī viltība man ir palīdzējusi ne reizi vien
Atceros, kā viena paziņa, uzzinot galveno sastāvdaļu, teica: „Pfū!” Bet, cik viņa pēc tam šo „pfū” apēda — to vajadzēja redzēt! Galu galā es nepaguva vairs klusēt un uzdāvināju viņai burciņu šī ievārījuma. Viņa bija priecīga kā mazi bērns.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- “Lai viņi paskatās!”: Raimonds Pauls sev ierastajā humorā izteicis domas par augsto ordeni, ko viņam piešķīris prezidents Rinkēvičs
- “5. novembrī gaidāmi rekordi”: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar precīzu šīs nedēļas laika prognozi
- Esmu bijusi precējusies ar latvieti un somu – tagad es droši zinu, kurš ir labāks un atklāšu jums to
- Amerikānis iegāja parastā latviešu skolā un saprata, ka tā nav mācību iestāde, bet gan atsevišķa civilizācija
- Amerikāņu vīrs izrādījās nevis sapnis, bet gan sistēma ar instrukcijām: latviete Ilze atklāj kas nogāja greizi attiecībās
- “Nesaglabājiet kartes datus” Pēc pirkumiem “Shein” influencerei rodas nepatīkama pieredze









