„Mūsu ananāsu” gatavo vienkārši: visas sastāvdaļas sagriež nejaušos gabaliņos, pārber ar cukuru un vāra līdz biezai konsistencei (apmēram 30–40 minūtes). Es ievārījumu konservēju metāla vāciņos. Pirmkārt, tas ir ļoti ērti, un otrkārt — tā ir vienkāršāk, ņemot vērā, cik ātri šo saldumu apēd. Starp citu, burciņas iepriekš sterilizēju cepeškrāsnī. Lai gan, ja pavisam slinkums, vienkārši pārlej ar verdošu ūdeni.
Sastāvdaļas: uz 1 kg kabaču jāliek 1 citrons,
0,5 apelsīna (pēc vēlēšanās — var arī bez apelsīna vai likt vairāk),
700 grami cukura.
Lasi vēl: Tomāti ziemai- no šīs receptes es nekad nešķiršos: sanāk ļoti garšīgi marinēti tomāti
Es nezinu, vai ievārījums saglabāsies līdz pavasarim, jo manā pieredzē to līdz ar Jaungada svētkiem visu apēd. Tāpēc, ja esi saldummīlis — ļoti iesaku izmēģināt šo recepti. Ja arī tev, tāpat kā man, ir neliels šaubas par šo recepti, pamēģini pagatavot vismaz vienu burciņu.
Tevi noteikti interesēs
- No 2026.gada sliktas ziņas visiem dīzeļauto īpašniekiem: daudzi nezina, kādas likumdošanas izmaiņas ir pieņemtas Eiropā, tostarp Latvijāby Laura Andersone
- “Čeks uz pusēm…” Kā es Liepājā pārbaudīju vīriešus pēc 55 gadiem — pēc trim neveiksmīgām attiecībāmby Rinalds Zembergs
- Piegāju pie bankomāta Aizkrauklē, bet tur kāds bankas karti aizmirsis, paņēmu, bet viss beidzās ar likumsargu auto sirēnāmby Sandra Vīgante