„Mūsu ananāsu” gatavo vienkārši: visas sastāvdaļas sagriež nejaušos gabaliņos, pārber ar cukuru un vāra līdz biezai konsistencei (apmēram 30–40 minūtes). Es ievārījumu konservēju metāla vāciņos. Pirmkārt, tas ir ļoti ērti, un otrkārt — tā ir vienkāršāk, ņemot vērā, cik ātri šo saldumu apēd. Starp citu, burciņas iepriekš sterilizēju cepeškrāsnī. Lai gan, ja pavisam slinkums, vienkārši pārlej ar verdošu ūdeni.
Sastāvdaļas: uz 1 kg kabaču jāliek 1 citrons,
0,5 apelsīna (pēc vēlēšanās — var arī bez apelsīna vai likt vairāk),
700 grami cukura.
Lasi vēl: Tomāti ziemai- no šīs receptes es nekad nešķiršos: sanāk ļoti garšīgi marinēti tomāti
Es nezinu, vai ievārījums saglabāsies līdz pavasarim, jo manā pieredzē to līdz ar Jaungada svētkiem visu apēd. Tāpēc, ja esi saldummīlis — ļoti iesaku izmēģināt šo recepti. Ja arī tev, tāpat kā man, ir neliels šaubas par šo recepti, pamēģini pagatavot vismaz vienu burciņu.
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi sastādījuši lielo prognozi un atbildējuši uz galveno jautājumu – kad varam gaidīt pirmo, spēcīgo sniegputeniby Sandra Vīgante
- Pie manis uz Latviju atbrauca draugs no Ķīnas: viņš bija samulsis, kad iegāja manā dzīvoklī un ieraudzīja šoby Sandra Vīgante
- Manai mammai piedzima bērns 53 gadu vecumā — tagad viņa vēlas, lai es viņu audzinuby Rinalds Zembergs