3. Smalki sagriež dilles, pievieno traukā pie olām, pievieno arī sāli un piparus. Kad laiks pagājis, turpat pievieno arī marinētos sīpolus. Visu kārtīgi sajauc.
4. Atver zivju konservus, notecina lieko šķidrumu, saspaida tos kārtīgi ar dakšiņu un liek klāt visām pārējām sastāvdaļām. Pievieno majonēzi un visu kārtīgi samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus.
Bauda ar maizīti!
Sastāvdaļas:
Sardīnes – 130 grami (konservs)
Olas – 3 gab.
Sīpoli – 1 neliels gab.
Dilles – saišķis
Etiķis – 1 tējkarote
Cukurs – 0,5 tējkarote
Šķipsniņa sāls
Malti melnie pipari – pēc garšas
Majonēze – 1-2 ēdamkarotes
6 pārbaudīti veidi, kā ietaupīt līdzekļus stādu pasargāšanai no sala
Sardīnēm ir dabīgs, viegls sāļums, kas labi sader ar maizes smērēm. Šis sāļums līdzsvaro citas sastāvdaļas, piemēram, majonēzi, radot bagātīgu un sabalansētu garšas kombināciju.
Sardīnes viegli pielāgojas citu garšu kombinācijām. Tās labi sader ar ķiplokiem, sīpoliem, dillēm, pētersīļiem un citronu sulu, kas piedod smērei svaigumu un garšas nianses. To var variēt pēc gaumes, lai izveidotu gan maigāku, gan intensīvāku smēri.
Tevi noteikti interesēs
- Maijs nebūs maigs – sinoptiķi stāsta, kāds būs pēdējais 2025. gada pavasara mēnesisby Sandra Ločmele
- Atklāju noslēpumu – kā vāru vistas zupu “Rižiks”, lai nūdeles neuzbriest un zupa ilgi stāv ledusskapīby Rinalds Bergmanis
- Ideālas pusdienas 5 minūtēs – vienkārša un budžetam draudzīga recepte pupiņām ar spinātiemby Anete Vītola