Ļoti maigs un gaisīgs kāpostu sacepums visai ģimenei — vienkārša rudens recepte, kas vienmēr izdodas

 

 

 Pagatavošana soli pa solim

1. Sagatavo dārzeņus

Kartupeļus nomizo un sagriez plānās šķēlēs.

Burkānu sarīvē vai sagriez ļoti plānās strēmelēs.

Sīpolus sagriez mazos gabaliņos.

Papriku sagriez strēmelēs vai kubiņos.

 

2. Apcep gaļu

Pannā sakarsē eļļu.

Pievieno maltu gaļu un apcep, līdz tā kļūst brūna un graudaina.

Pievieno sīpolus, cep 3–4 minūtes.

Pievieno burkānus un papriku, cep vēl 3–4 minūtes.

Pievieno sāli, piparus un garšvielas (paprika, ķiploks, oregano).

Maisot apcep, līdz dārzeņi nedaudz mīksti.

3. Pagatavo mērci

Nelielā bļodiņā sajauc krējumu ar pienu vai buljonu.

Pievieno šķipsniņu sāls un piparu.

Labi samaisi.

 

 

4. Kārto sacepumu

Ņem cepamo trauku (vidēja izmēra forma).

Apakšā kārto pusi kartupeļu šķēļu.

Virsū liec pusi gaļas un dārzeņu masas.

Pēc tam kārto atlikušos kartupeļus un virsū – visu pārējo gaļu.

Pāri uzlej sagatavoto krējuma mērci.

Pārsedz ar foliju.

 

5. Cepšana

Cepeškrāsni ieslēdz uz 180°C.

VIDEO:

Cep sacepumu 45 minūtes folijā.

Noņem foliju, pārkaisi sarīvētu sieru.

Cep vēl 15–20 minūtes, līdz siers zeltaini izkūst un kartupeļi ir mīksti.

 

6. Pasniegšana

Ļauj sacepumam nedaudz atdzist – tad tas labāk griežas.

Pasniedz ar svaigiem salātiem vai marinētiem gurķīšiem.

Sastāvdaļas (4–6 porcijas):

Maltā gaļa – 500 g (cūkgaļa/liellops vai jauktā)

Kartupeļi – 5–6 gab.

Burkāns – 1–2 gab.

Saldā paprika – 1–2 gab.

Sīpoli – 1–2 gab.

Krējums – 200 ml

Piens vai buljons – 100 ml

Siers (sarīvēts) – 100–150 g

Sāls, pipari – pēc garšas

Garšvielas – paprika, ķiploks, oregano vai universālie gaļas garšaugi

Eļļa cepšanai – 1–2 ēdamkarotes

👉 Saglabā recepti un padalies ar draugiem — varbūt arī viņiem noderēs šī gardā ideja vakariņām!