Pagatavošana soli pa solim
1. Sagatavo dārzeņus
Kartupeļus nomizo un sagriez plānās šķēlēs.
Burkānu sarīvē vai sagriez ļoti plānās strēmelēs.
Sīpolus sagriez mazos gabaliņos.
Papriku sagriez strēmelēs vai kubiņos.
2. Apcep gaļu
Pannā sakarsē eļļu.
Pievieno maltu gaļu un apcep, līdz tā kļūst brūna un graudaina.
Pievieno sīpolus, cep 3–4 minūtes.
Pievieno burkānus un papriku, cep vēl 3–4 minūtes.
Pievieno sāli, piparus un garšvielas (paprika, ķiploks, oregano).
Maisot apcep, līdz dārzeņi nedaudz mīksti.
3. Pagatavo mērci
Nelielā bļodiņā sajauc krējumu ar pienu vai buljonu.
Pievieno šķipsniņu sāls un piparu.
Labi samaisi.
4. Kārto sacepumu
Ņem cepamo trauku (vidēja izmēra forma).
Apakšā kārto pusi kartupeļu šķēļu.
Virsū liec pusi gaļas un dārzeņu masas.
Pēc tam kārto atlikušos kartupeļus un virsū – visu pārējo gaļu.
Pāri uzlej sagatavoto krējuma mērci.
Pārsedz ar foliju.
5. Cepšana
Cepeškrāsni ieslēdz uz 180°C.
Cep sacepumu 45 minūtes folijā.
Noņem foliju, pārkaisi sarīvētu sieru.
Cep vēl 15–20 minūtes, līdz siers zeltaini izkūst un kartupeļi ir mīksti.
6. Pasniegšana
Ļauj sacepumam nedaudz atdzist – tad tas labāk griežas.
Pasniedz ar svaigiem salātiem vai marinētiem gurķīšiem.
Sastāvdaļas (4–6 porcijas):
Maltā gaļa – 500 g (cūkgaļa/liellops vai jauktā)
Kartupeļi – 5–6 gab.
Burkāns – 1–2 gab.
Saldā paprika – 1–2 gab.
Sīpoli – 1–2 gab.
Krējums – 200 ml
Piens vai buljons – 100 ml
Siers (sarīvēts) – 100–150 g
Sāls, pipari – pēc garšas
Garšvielas – paprika, ķiploks, oregano vai universālie gaļas garšaugi
Eļļa cepšanai – 1–2 ēdamkarotes
👉 Saglabā recepti un padalies ar draugiem — varbūt arī viņiem noderēs šī gardā ideja vakariņām!
Tevi noteikti interesēs
- Kaimiņiene Ausma trīs mēnešus mūs cienāja ar pīrāgiem; patiesība, ko man pastāstīja viņas paziņa mainīja manus uzskatus
- Ģimene mani apsveica 60. jubilejā, taču neviens neatnesa nevienu dāvanu – tikai pašās beigās vedekla pasniedza mazu paciņu
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Dēls palūdza visu dienu pieskatīt mazmeitu, bet ēdienu no ledusskapja ņemt nevarēju: stāstu, kā es rīkojos
- Sieva atstāja mani vienu ar bērniem un aizbrauca uz nedēļu komandējumā – kā mēs “izvilkām” šo nedēļu
- Kā izvairīties no nonākšanas Uguns zirga neveiksmju sarakstā, lai 2026. gadā sev neradītu problēmas










