Jau gadu desmitiem sarkanos kāpostus marinē etiķī vai gatavo salātos. Jums noteikti patiks šī salātu versija, kas ir atsvaidzinoša un garda.
No sarkanajiem kāpostiem var pagatavot brīnišķīgi svaigus salātus ar austrumnieciskām granātābolu, pistāciju un piparmētru piedevām. Sarkanie kāposti ir kraukšķīgi un garšo, ja tos ēd tieši no bļodas vai pasniedz ar neraudzētu maizi, piemēram, pitas maizi.
Sastāvdaļas austrumu sarkano kāpostu salātiem
250 g sarkano kāpostu
1 svaigs gurķis
1 sarkanā paprika
1 Sīpolloks
150 g granātābolu sēklu
Sastāvdaļas mērcei
3 ēdamkarotes olīveļļas
0,5 citrona sula
1 ēdamkarote baltvīna etiķa
1 tējkarote medus
2 ēdamkarotes granātābolu melases (ja ir)
0,5 tējkarotes sāls
Dekorēšanai
20 g svaigu diļļu
20 g svaigu piparmētru
2 ēdamkarotes rupji sasmalcinātu pistāciju
2 ēdamkarotes rupji sasmalcinātu ciedru riekstu
Tortiljas, pita vai cita maize pasniegšanai
Salātu pagatavošanas gaita
Sasmalciniet sarkano kāpostu uz pusēm, izņemiet serdi, sagrieziet mandolīnā apmēram 4 mm biezās šķēlītēs, pēc tam sasmalciniet. Sagrieziet gurķi un papriku uz pusēm, izņemiet sēklas un sagrieziet pēc iespējas mazākās kubiņos.
Sīpolloku sagriež plānās ripiņās. Visas sastāvdaļas labi samaisa kopā ar granātābolu sēklām. Mērcei visas sastāvdaļas ievieto tīrā burkā, aizver un labi sakrata.
Maigi apgrauzdējiet pistācijas un ciedru riekstus. Dilles un piparmētru lapas smalki sasmalcina. Pasniedzot salātus, salātus liek lielā bļodā, sajauc ar mērci, bagātīgi dekorē ar dillēm un piparmētrām un pārkaisa ar riekstiem.
Pasniedziet ar tortiljām vai pitas maizi, vai ēdiet tāpat. Šādi salāti ir būs lielisks papildinājums pie gaļas ēdieniem, bet tos var baudīt arī kā atsvaidzinošu atsevišķu maltīti.