Ļoti vienkāršs veids, kā iebiezināto pienu pārvērst gardā saldējumā

Apnicis veikalā pirktais saldējums? Tad noteikti mēģiniet to pagatavot mājās. Un tas nav tik grūti, kā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena.

Aukstā deserta veidošanas process izrādīsies pavisam vienkāršs un ātrs, ja pavārs jau iepriekš zinās vienu triku.

Tātad iebiezinātajam pienam vajadzētu darboties kā galvenajai sastāvdaļai. Šis produkts ir labs, jo tajā jau ir taukvielu un cukura komponenti, bez kuriem nav iespējams iegūt patiesi gardu saldējumu.

Mājas saldējuma recepte

Paņemiet kastroli un ielejiet tajā 400 mililitrus piena. Novietojiet trauku uz plīts, ieslēdziet degli un sāciet sildīt dzērienu. Karstajā pienā pievienojiet 70 gramus kubiņos sagriezta sviesta.

Maisījumu karsē, līdz sviesta gabaliņi izkūst. Svarīgs punkts – nenovediet pienu līdz spēcīgai vārīšanās temperatūrai. Noņem katliņu no uguns un iegūto maisījumu saputo ar blenderi.

Pēc tam pievienojiet 120 gramus iebiezinātā piena un atkārtojiet “blendera” procedūru. Trauku ar iegūto masu ievieto ledusskapī un pēc kādas stundas izņem trauku, lai maisījumu “apstrādātu” ar mikseri.

Pēc tam topošo saldējumu uz vairākām stundām ievietojiet saldētavā. Periodiski cienasts būs jāizņem, lai to atkārtoti samaisītu. Vēlams to darīt reizi pusstundā. Rezultātā jūs iegūsit krāšņu saldējumu – gaisīgu un ļoti apetīti rosinošu.

Šī mājās gatavotā saldējuma recepte jau izklausās gardi, bet, ja vēlaties piešķirt tai vēl vairāk garšu un tekstūras dažādību, tad varat pievienot dažas piedevas, piemēram, zemenes, mellenes, avenes, ķirši vai mellenes var tikt pievienotas pirms blenderēšanas procesa, lai iegūtu augļu saldējumu.

Tāpat arī tumšā vai piena šokolāde lieliski sader ar saldējumu. Sasmalciniet to mazos gabaliņos un pievienojiet pēc tam, kad saldējums ir jau uzsalis, iegūtu tekstūru. Tāpat masai var pievienot, nedaudz kafijas, vaniļas, medu vai sāļo karameli atkarībā no personiskajām vēlmēm.

Leave a Comment