Ķirbji ir pazīstami ar to daudzpusīgo pielietojumu kulinārijā, sākot no zupām un salātiem līdz pīrāgiem. Tas ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, padarot to par uzturvielām bagātu papildinājumu jebkuram uzturam.
Kāpēc jums vajadzētu ēst ķirbjus
Ķirbis veicina zarnu veselību
Šķiedrvielas ir galvenā uzturviela, kas veicina zarnu veselību, regulējot zarnu mikrofloru un veicinot regulāru izkārnījumu veidošanos.
Viena tasīte konservēta ķirbju biezeņa satur veselus 7 gramus šķiedrvielu, kas ir gandrīz 30 % no dienas normas. Daži pierādījumi liecina, ka ķirbju mizas satur alkoholā nešķīstošus polisaharīdus, kas samazina žultsskābju līmeni un veicina zarnu mikrobiotas augšanu.
Var samazināt risku saslimt ar noteiktiem vēža veidiem
Tā kā dažu vēža veidu attīstība ir saistīta ar paaugstinātu oksidatīvo stresu, vēža riska samazināšanai ieteicams lietot antioksidantiem bagātu uzturu.
Ķirbju pretvēža īpašības ir pētītas, daļēji pateicoties bagātīgajam antioksidantu saturam. Ir novērots, ka dažu vēža veidu, piemēram, krūts, resnās zarnas un plaušu vēža, risks ir mazāks tiem, kuri lieto uzturā ķirbjus.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- 29 gadus strādāju par kurpnieku: dalos ar informāciju par apaviem, kurus nekad sev nepirkšu un neieteiktu arī jums
- Sešām zodiaka zīmēm novembris nesīs pelnītas iespējas un atbalstu par viņu neatlaidību
- Smalki un gaisīgi kā ziedlapiņa, bet “pieder” viņiem: 9 maigi un “sievišķīgi” vīriešu vārdi
- Bekons būs īpaši kraukšķīgs un nesaritināsies, ja to pagatavosi ar vienu vienkāršu sastāvdaļu
- Ivars jau 10 gadus ir elektropreču veikala darbinieks un viņš ir gatavs atklāt kādas ”viltības” izmanto šie veikali
- Pazīstams pavārs no Jelgavas man atklāja, kad katli un pannas ir nokalpojuši un pienācis laiks tos nomainīt









