Lūk, iemesli, kāpēc rudenī vajadzētu ēst ķirbjus!

Ķirbis ir labs imunitātei

Ķirbis ir dabīgs daudzu imunitāti atbalstošu uzturvielu, tostarp C vitamīna, cinka un selēna, avots. Tā kā pareiza hidratācija var ietekmēt arī imūnsistēmas veselību, fakts, ka ķirbis satur aptuveni 90 % ūdens, ir vēl viens iemesls, kāpēc šis pārtikas produkts var būt svarīga sastāvdaļa uzturā, kas veicina imūnsistēmas veselību.

Lasi vēl: Kā no spilvena noņemt dzeltenus traipus: vienkāršs triks

Ķirbji atbalsta acu veselību

Ķirbī ir daudz A vitamīna, kas veicina acu veselību, kā arī karotinoīdu luteīna un zeaksantīna. Luteīns un zeaksantīns ir vienīgie pārtikas karotinoīdi, kas uzkrājas tīklenē.

Kam nevajadzētu ēst ķirbjus

Lai gan ķirbju lietošana uzturā kopumā ir droša un veselīga, ir daži iespējamie riski un blakusparādības, kas jāņem vērā. Tas var izraisīt gremošanas traucējumus, jo satur lielu daudzumu šķiedrvielu, kas pārmērīga patēriņa gadījumā var izraisīt vēdera pūšanos, gāzu veidošanos un vēdera krampjus.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment