Sāls nepievienošana
Nepievienojot sāli, garšīgi makaroni nebūs iespējami. Piedeva jāpievieno brīdī, kad ūdens aktīvi vārās. Tad makaroni būs garšīgi.
Eļļa
Joprojām ir populārs mīts, ka eļļas pievienošana ūdenim novērš makaronu salipšanu. No vienas puses, tā ir taisnība, taču, ja gatavojat makaronus, lai pasniegtu ar mērci, labāk no tās izvairīties, jo mērce var kļūt taukaina.
Lasi vēl: Ekspertu viedoklis: kāpēc nevajadzētu izmantot sodu un etiķi kanalizācijas tīrīšanai
Nepietiekami daudz ūdens
Visbiežāk sastopamā saimnieču kļūda ir ieliet nepietiekamu ūdens daudzumu, taču tieši no tā ir atkarīga ēdiena kvalitāte.
Jāņem vērā, ka uz 100 gramiem makaronu nepieciešams vismaz 1 litrs šķidruma.