Sāls nepievienošana
Nepievienojot sāli, garšīgi makaroni nebūs iespējami. Piedeva jāpievieno brīdī, kad ūdens aktīvi vārās. Tad makaroni būs garšīgi.
Eļļa
Joprojām ir populārs mīts, ka eļļas pievienošana ūdenim novērš makaronu salipšanu. No vienas puses, tā ir taisnība, taču, ja gatavojat makaronus, lai pasniegtu ar mērci, labāk no tās izvairīties, jo mērce var kļūt taukaina.
Lasi vēl: Ekspertu viedoklis: kāpēc nevajadzētu izmantot sodu un etiķi kanalizācijas tīrīšanai
Nepietiekami daudz ūdens
Visbiežāk sastopamā saimnieču kļūda ir ieliet nepietiekamu ūdens daudzumu, taču tieši no tā ir atkarīga ēdiena kvalitāte.
Jāņem vērā, ka uz 100 gramiem makaronu nepieciešams vismaz 1 litrs šķidruma.
Tevi noteikti interesēs
- 5 darbības, lai gurķi būtu kraukšķīgi, sulīgi un nebūtu rūgti – pareizas kopšanas noslēpumiby Anete Vītola
- Bietes tagad tiek vārītas maisiņā; žēl, ka es par šo metodi nezināju agrāk – 25 minūtes un gatavasby Jeļena Kuzmenko
- Katrā mazgāšanas reizē ievietoju veļasmašīnā metāla karoti – stāstu kāpēcby Sandra Ločmele