Es paliku “pauzes”, kad draudzene izskaidroja, kāpēc nedrīkst nolaist ūdeni tualetē: Lūk, kapēc!

Lai novērstu kaitīgo baktēriju izplatību un samazinātu ūdens patēriņu, ekonomiski domājoši cilvēki iesaka retāk izmantot ūdens noskalošanu tualetē.

Viņi nodrošina dažus faktiskus norādījumus: Izvairieties no pārtikas atkritumu un personīgās higiēnas priekšmetu izmešanas podā.

Kā ietaupīt ūdeni

Daži cilvēki, kuri ne īpaši pievērš uzmanību tīrībai, piedāvā savu risinājumu problēmai: neskalot ūdeni pēc urinēšanas. Viņu arguments ir tāds, ka urīns ir sterils un nekaitē cilvēkam, ja tas paliek kanalizācijas caurulē dažas stundas.

Tas ir patiesi: vesela cilvēka urīns ir sterils! Tomēr, kā risināt nepatīkamo smaku tualetē?

Vīrieši, kuri ir draudzējās ar santehniku, var izveidot speciālu sistēmu, lai novadītu izlietnes ūdeni tieši uz tualetes ūdenskasti. Šāda metode ir ideāla tiem, kuri izmanto koplietošanas vannasistabu.

Lai ietaupītu ūdeni, ir ieteicams izmantot nelielu pogu, lai nolaistu ūdeni podā (ja ir divas pogas). Ja tavā tualetes ūdenskastē ir tikai viena poga, centies to nospiest pēc iespējas vājāk.

 

 

 

Tualetes higiēna

 

Novērs mikrobu izplatīšanos! Maz cilvēku aizdomājas par to, kas notiek pēc parastas ūdens noliešanas tualetē. Bet patiesībā: baktērijas, kas atrodas mūsu fekālijās (piemēram, zarnu nūjiņa, stafilokoki un citas), var izplatīties pat līdz 3 metru attālumā!

Ja esi kopējā sanmezgla īpašnieks, ir svarīgi apzināties, ka šīs baktērijas var nonākt personīgajos higiēnas priekšmetos, piemēram, zobu birstē, skuveklī un dvieļos.

Lai pasargātos no kontakta ar kaitīgajām baktērijām, vienmēr aizver poda vāku, kad noskalo ūdeni! Ir arī ieteicams uzglabāt zobu birstes un skuvekļus futlāros vai noslēgtās vietās.

Tiec vaļā no rūsas!

Izmanto etiķi un jodu šādi: uzsildi 200 gramus galda etiķa līdz 40-50 grādiem, pēc tam pievieno 1 tējkaroti joda šķīduma. Uzklāj iegūto maisījumu uz netīrajām vietām un izlej atlikumus podā. Atstāj šo līdzekli iedarboties visu nakti.

 

Lai saglabātu vannasistabas tīrību, izmantojiet mūsu noderīgos ieteikumus…

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment