Lūk, kāpēc mušas ir nekavējoties jādzen prom. Ko šie kukaiņi patiesībā ēd

No visām vasaras radībām mājas mušas šķiet visnekaitīgākās. Jā, kukaiņi uz savām ķepām nēsā nepatīkamas lietas no jebkuras vietas, kur viņi sēž. Bet jūs taču neaplaizāt drēbes, galdus un aizkarus pēc tam, kad uz tām ir bijušas mušas. Tātad briesmas nav, vai ne? Ne īsti.

Pretēji izplatītajam uzskatam, mušas interesē ne tikai sabojāta pārtika. Vairošanai nepieciešamas trūdošās atliekas – kāpuri attīstās tikai tur. Bet pieaugušie var atļauties cietāku pārtiku. Vienīgā problēma ir tā, ka viņiem nav normālu žokļu, ko kost.

Mušām ir laiza mutes daļas, kas ievērojami ierobežo to uzturu. Kā norāda nosaukums, viņi nevarēs košļāt pārtiku var vai nu iesūkt, vai laizīt caur šādu muti. Bet mēs redzam mušas uz maizes, augļiem un gaļas. Kā tā? Tas ir vienkārši: kukaiņi izdomāja vienu vienkāršu patiesību: ja nevarat ēst cietu pārtiku, vienkārši padariet to šķidru!

Kad muša nolaižas uz potenciāli ēdama, tā sāk berzēt kājas. Ne jau prieka pēc, bet lai attīrītu garšas kārpiņas uz ķepu galiem. Ja lieta, uz kuras kukainis nolaidās, tiek uzskatīta par ēdamu, muša jūsu pusdienām izvemj sava vēdera saturu: siekalu, simbiotisko bakt***ju un gremošanas enzīmu maisījumu. Kā jums patīk šī ēdiena mērce?

Mušai visas šīs nepatīkamās lietas ir vajadzīgas tikai vienai lietai: lai kaut ko cietu pārvērstu par mīkstu. Kuņģa sulas fermentē jebkuru cietu pārtiku līdz mīkstam stāvoklim. Pietiek ar pāris minūtēm, lai apmierināta muša nolaizītu pussagremoto vircu un lidotu tālāk.

Lasi vēl: Ja uz gurķiem dominē neauglīgi ziedi, es tos laistu ar šo mēslojumu. Augs sieviešu ziedu bezdibenis ar gurķiem

Un vienšūnu organismi no kukaiņu kuņģa paliek uz pārtikas. Uz tava ēdiena.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment