Lūk, kas notiks, ja zem kokiem atstās nokritušus ābolus

Pieredzējuši dārznieki pastāstīja, kas notiek, ja krituši āboli paliek pie koka. Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kādi ir riski.

Āboli nogatavojas, un daļa no tiem nokrīt uz zemes, īpaši pēc spēcīga vēja vai lietus. Turklāt nogatavojušies āboli kļūst smagāki un nokrīt no zariem. Cilvēki parasti novāc veselus augļus, bet sabojātos atstāj.

Pieredzējuši dārznieki pastāstīja, kas notiek, ja krituši āboli paliek pie koka. Kā skaidro eksperti, nokrituši un sapuvuši āboli var sabojāt zālienu zem koka un sabojāt dekoratīvo segumu.

Arī pūstoši augļi rada nelabvēlīgu vidi. Šādā vietā sāk attīstīties sēnīšu infekcijas, kas var inficēt blakus augus un pašu koku.

Īpaša uzmanība jāpievērš cīņai pret ābeļu krupi un miltrasi, jo šīs slimības ir ļoti bīstamas augļiem. Un liels kritušo ābolu daudzums liecina, ka jūsu ābelei ir problēmas. Turklāt, kritušo ābolu atstāšana pie augļu koka veicina arī parasto augļu puvi.

Ja kritušie āboli jau ir inficēti ar sēnītēm, tie pēc iespējas ātrāk jānovāc, citādi slimība ātri izplatīsies tālāk.

Lasi vēl: Šos noslēpumus ne visi zina: kā pareizi tīrīt dažādu veidu sēnes

Sapuvuši augļi aktīvi piesaistīs kaitīgos kukaiņus jūsu dārzā vai pagalmā. Šajā sarakstā ir ne tikai mušas, bet arī bites un lapsenes. Un liels skaits šo kukaiņu padarīs uzturēšanos dārzā ne tikai nepatīkamu, bet pat bīstamu.

Nokritušu augļu klātbūtnē ir nepieciešams veikt pasākumus, lai likvidētu sapuvušos augļus, lai uzturētu higiēnu un izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem.

Ieteicams augļus novākt, izmantojot aizsargtērpu un cimdus, un regulāri pārbaudīt, vai dārzā nav jaunu kritušu ābolu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment