Kad no rīta uz darbu jāsteidzās un nav laika domāt, taču gribas žigli paēst kaut ko gardu. Te būs lieliska iespēja apgūt visus ēdiena pagatavošanas knifus. Un īsti gardēži to noteikti novērtēs!
Kaut kad ļoti sen atpakaļ tēvs man parādīja šo recepti, bet biju par to aizmirsis. Vienmēr zināju, ka no vienkāršām sastāvdaļu kombinācijām var izveidot lieliskus šedevrus. Nolēmu sazvanīties ar tēvu un noskaidrot pareizos pagatavošanas soļus! Un tagad manā brokastu ēdienkartē ir iekļauts šis ēdiens un esmu ļoti apmierināts ar rezultātu.
Interesanti fakti
Galvenās ēdiena sastāvdaļas – olas, desa un tomāti. Tomēr to var viegli pielāgot.
Olas ir lielisks proteīna avots, kas arī satur vitamīnus A, D, E, B12 un minerālvielas, piemēram, dzelzi un selēnu.
Desa Nodrošina papildu proteīnu un garšu, bet to vajadzētu lietot ar mēru, jo tā var saturēt daudz tauku un sāls.
Tomāti ir Bagāti ar vitamīniem C un K, kā arī ar antioksidantu likopēnu, kas ir saistīts ar samazinātu sirds slimību risku.
Ēdienu var pagatavot dažādos veidos atkarībā no gaumes. Piemēram, desu var apcept līdz tā ir kraukšķīga, vai tikai viegli uzsildīt. Olas var cept dažādās konsistencēs – no šķidra dzeltenuma līdz pilnībā cietām.
Lai padarītu šo ēdienu veselīgāku, var izmantot liesāku desu vai pat vistas desu, kā arī ierobežot pievienotā eļļas vai sviesta daudzumu.
Sastāvdaļas parasti nav dārgas un ir viegli pieejamas.
Sastāvdaļas vienai porcijai
Mazs tomāts – 1 gabals
desa “Doktora” – 3 šķēles
Augu eļļa
Garšvielu sāls – pēc garšas
olas – 3 gabali
Dilles
Pagatavošana
Pannā augu eļļā apcep vārītas desas šķēles un tomātus.
Pievieno olas un pieber mazliet sāli
Cep olas līdz baltums sarecējis, bet dzeltenums vēl mīksts. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalki sagrieztām dillēm.
Labu apetīti!
Papildu ieteikumi:
Pasniedz ar svaigu maizi, grauzdiņiem vai salātiem.
Šai receptei vari pievienot arī citus dārzeņus, piemēram, papriku, sīpolus vai spinātus, lai bagātinātu garšu un uzturvērtību.
Var vēl pievienot sarīvētu sieru (piemēram, Čedaru vai Mocarellu) pāris minūtes pirms gatavošanas beigām, lai tas izkustu.