Lūk, vasarnieki atcerieties! Ļoti negaidīta pieredze, kas parādīja, kā ātri tikt vaļā no kurmjiem

Daudziem vasarniekiem ir tāda nepatīkama problēma kā cirslis vai kurmis. Nodara milzīgu postu visam mazdārziņam.

Komentāros lūdzu uzrakstīt kā jūs cīnāties pret šiem kaitēkļiem, noderēs visiem.

Un, ja kurmis vienkārši medī un neēd daudz sakņu dārzeņu, tad pārējie tā “kolēģi” dzīvotnē patiesībā ēd daudz. Jā, un kurmis vairāk līdzinās buldozeram, kurš medību laikā vienkārši sabojā saknes un visu, kur pagājis.

Patiesībā viņiem dārzā nav vietas. To atrašanos dārzā vēl var paciest, galu galā kurmji ēd kāpurus un vaboles un kurmīšus, bet dārzs viņiem noteikti nav īstā vieta.

Man bija tāda pati problēma. Protams, mēģināju skaņu atbaidītājus un visādu smirdīgu vielu iebēršanu bedrēs, bet tas viss bija ļoti neefektīvi.

Šie pazemes kaitēkļi aiziet uz kaimiņa pamesto zemes gabalu, un pēc tam nāk atkal.

Tas, tā teikt, ir stāsta sākums. Aprakstītā metode var nebūt piemērota visiem, taču to var mainīt.

Tā kā vietne ir pamesta, lai nomāktu kviešu zāli, kas no turienes nemitīgi ložņā, gar savas vietnes robežu iestādīju strutene un topinambūru. Pēc pieredzes strutene ļoti labi sasmalcina kviešu zāli, un topinambūram vajadzēja būt kā zaļam žogam.

Uzreiz teikšu, ka tiem, kas domā, ka no topinambūra nevar tikt vaļā, ir labi izņemt, tikai nevajag noņemt. Tas izkrīt pats 3-4 gadu laikā. Bet par to es rakstīšu atsevišķi.

Tātad, agrā pavasarī topinambūrs ļoti labi parādīja, kur vietā iekļūst ķirbji. Starp citu, kurmis bija skaidri redzams, kad viņš pagriezās atpakaļ pie topinambūra.

Lasi vēl: Kā lietot mārrutku lapas: no vēlīnās puves apkarošanas līdz siltumnīcas kopšanai

Patiesībā viss kļuva vieglāk. Kļuva skaidrs, no kurienes viņi nāk. Un kur tāpēc ir kļuvis vieglāk piestādināt ķirbjus.

Bet paliek interesantāk. Skaļi sāka pilnībā izzust. Viņi neiegāja dārzā, viņi apstājās pie topinambūru brikšņiem.

Protams, kāds teiks, ka topinambūrs viņiem ir jauns pārtikas krājums un visdrīzāk būs taisnība. Bet fakts ir tāds, ka ķirbji ir pārtraukuši šķērsot zaļo topinambūru žogu.

Un tad pazuda ķirbji, izkrita arī topinambūru žogs. Palikuši pāris krūmi.

Patiesībā jūs varat daudz ko izdomāt, lai izskaidrotu šo parādību.

Varbūt topinambūrs viņiem ir garšīgs, bet kaitinošs. Iespējams, nomainījuši pārtikas krājumus no burkāniem un kartupeļiem uz topinambūru, vienkārši pieraduši un devušies meklēt citā vietā.

Lasi vēl: Pēdējā laikā lielos daudzumos pērku metāla sūkļus. Žēl, ka iepriekš nezināju, kas tas ir noderīgs mājsaimniecībā.

Iespējams, kaķi ēda ciršļus, kas bija ēduši pārāk daudz topinambūru. Viss ir iespējams, bet es aprakstīju, kas man palīdzēja. Varbūt tas palīdzēs arī jums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment