Lūk, par kādu nopietnu veselības problēmu var liecināt nespēja atšķirt degvielas un košļājamās gumijas smaržu!

Nespēja atšķirt degvielas smaržu no košļājamās gumijas smaržas ir nopietnas slimības priekšvēstnesis! Šī slimība kļūst aizvien izplatītāka pasaulē un tās upuri visbiežāk ir seniori un pusmūža cilvēki!

Runa šajā gadījumā ir par demenci – slimību, kuru mēdz dēvēt par plānprātību. Šo slimību sabiedrībā mēdz piedēvēt senioriem, par cik vairāk demences gadījumi ir konstatēti tieši cilvēkiem gados, taču šāds vispārīgs pieņēmums ir visai maldīgs, tā kā šī slimība var skart cilvēku ikvienā vecumā. Piebildīsim, ka demence nepamanīta var attīstīties pat līdz 20 gadiem.

Nesen veiktā pētījumā McGill Univeristātē, Kanādā, piedalījās 100 brīvprātīgo, kur viņiem bija uzdevums paberzēt iesmaržinātas lapas un pasmaržot tās, nosakot, kas tas ir par aromātu – bija izdalīti 3 aromāti, degviela, citrons un košļājamā gumija. Tāpat šiem cilvēkiem tika veikta punktēšana muguras smadzenēs, lai noteiktu cik toksisko proteīnu, kas (kā tiek uzskatīts) ir atbildīgi par demences veidošanos ir viņu cerebrospinālajā sķidrumā. Turpmāk iegūtie rezultāti tika salīdzināti un no šī pētījuma izdarīts sekojošs secinājums:

Nespēja atšķirt smaržu ir demences priekšvēstnesis. Īpaši, ja runa iet par tādu smaržu atpazīšanu kā degvielas un košļājamās gumijas, par cik viena ir toksiska viela, bet otrs ir pārtikas produkts. Tāpat, vēl viens no šīs slimības priekšvēstnešiem, ir nespēja atcerēties kā ož viens vai otrs un attiecīgi nespēja aprakstīt smaržu.

Lasi vēl: Kur pareizi izsmidzināt smaržas, lai to aromāts būtu maksimāli noturīgs?

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment