Vistas aknu pastēte ir barojošs ēdiens, ko ir viegli pagatavot mājās dažu minūšu laikā. Receptē izmantots minimāls sastāvdaļu daudzums, viegli pieejamas sastāvdaļas un soli pa solim sniegtas instrukcijas, lai panāktu perfektu konsistenci.
Ukraiņu šefpavāre Ivana Jaņuka savā YouTube kanālā pastāstīja ļoti vienkāršu, bet neticami gardu pastēti, kas patīk gan lieliem, gan maziem. To var smērēt uz maizēm, vai arī pildīt groziņos, gatavojot uzkodas svētkiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Sīpols – 300 g
Burkāns – 1 gabals
Selerijas – 300 g
Ķiploks – 2 daiviņas
Aknas – 800 g
Lauru lapa – 2 gabali
Sviests – 300 g
Sausais baltvīns – 100 g
Saldais krējums – 350 ml
Sāls un pipari – pēc garšas
Pastētes pagatavošanas gaita
Sagrieziet sīpolu un arī burkānu pusgredzenos. Apcepiet dārzeņus līdz zeltaini brūniem un pievienojiet sasmalcinātu seleriju, ķiploku un lauru lapu.
Ķiploku var pielāgot pēc savas gaumes – ja vēlaties stiprāku, pievienojiet vienu ķiploku daiviņu vairāk, ja vājāku ķiploku garšu, pievienojiet tik vienu. Pēc tam pievienojiet vēl sviestu ceptajiem dārzeņiem.
Izņemiet no aknām tauku dziedzerus un pievienojiet tos pannai apcepšanai. Kad aknas ir apcepušās, pievienojiet vīnu un apcepiet vēl 3 minūtes. Pielejiet saldo krējumu un pievienojiet garšvielas. Vāriet vēl 20 minūtes.
Noņemiet no uguns, izņemiet lauru lapu un pievienojiet 200 g sviesta. Sablendējiet visu sastāvdaļu maisījumu ar blenderi, nedaudz atdzesējiet un ievietojiet ledusskapī, lai tā sastingst.
Sanāk garšu ziņā ļoti pilnīga un ļoti garda pastēte, kuru nebūs kauns dot nogaršot pat īsteniem gardēžiem. Lai labi garšo!









