2. Sīpolus sagriež mazos kubiņos, ķiplokus sasmalcina. Apcep tos uzkarsētā pannā, kurā izkausēts sviests, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
3. Sīpoliem un ķiplokiem turpat pannā pievienojiet miltus un vēl minūti apcepiet. Tad pakāpeniski ielejiet buljonu vai ūdeni, nepārtraukti maisot, lai nerastos gabaliņi. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet 5 minūtes.
5. Šķidrumam pannā pievienojiet baklažānus, kurus nomizojāt un sagriezāt šķēlītēs, krējumu un tahini. Visu sajauciet ar blenderi, līdz zupa kļūst krēmīga (bez gabaliem).
6. Ielejiet zupu šķīvjos, pārkaisiet ar sezama sēklām un pievienojiet piparus.
Lasi vēl: Izdomāju jaunu un gardu citronu pīrāgu no kefīra mīklas ; Vīrs tagad manī nēsā uz rokām
Sastāvdaļas:
Baklažāni (vidēji lieli) – 3 gab.
Sīpols – 2 gab.
Ķiploki – 3 daiviņas
Dārzeņu buljons vai ūdens – 1 litrs
Krējums (30 %) – 150 ml
Tahini (sezama pasta) – 2 ēdamkarotes
Milti – 30 grami
Sviests – 50 grami
Sezama sēklas – 3 ēdamkarotes
Melnie pipari – 1 ēdamkarote
Sāls pēc garšas
Baklažāni ir ļoti mazkaloriski, tāpēc tie ir lieliska izvēle tiem, kuri vēlas saglabāt vai samazināt svaru. Neskatoties uz zemo kaloriju daudzumu, tie sniedz sāta sajūtu, pateicoties augstajam ūdens un šķiedrvielu saturam. Baklažāni satur dažādus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, C vitamīnu, K vitamīnu, B6 vitamīnu, kā arī kāliju, magniju un mangānu. Šie mikroelementi ir būtiski tev.
Labu apetīti!
Labākā augsnes sagatavošana ziemai un kāpēc rudens mēslošana ir tik būtiska nākamajai ražai
Tevi noteikti interesēs
- Mūsu ģimene mīl “Sarkano jūru” – garšīgus un sulīgus salātus, kuri ir gatavi 10 minūtēsby Anete Vītola
- Kļūda, ko jūnija sākumā pieļauj teju visu dārzkopji, laistot savas dobes – šādi var pazaudēt ražuby Anete Vītola
- Manam draugam jau ir 37 gadi, viņš pelna tūkstošus, brauc ar ‘Mercedes’ un dzīvo Rīgas centrā. Tomēr viņš joprojām nevar apprecēties viena iemesla dēļby Rinalds Bergmanis