Maiga un spīdīga: kā tīrīt kažokādu mājās apstākļos

Kā iztīrīt kažokādu no dzeltenuma

Apģērbu ar gaišu kažokādu īpašnieki zina, ka ar laiku tā sāk dzeltēt, taču arī šo problēmu var labot vairākos veidos:

Izšķīdiniet 1 ēdamkaroti sāls un 0,5 ēdamkarotes amonjaka siltā ūdenī, šķīdumā iemērc lupatiņu, noslauka kažoku, nosusina un izķemmē.

1 ēdamkaroti peroksīda izšķīdina siltā ūdenī, uzklāj uz drēbēm, ļauj nožūt, izķemmē.

1 ēdamkaroti kaķu vai suņu šampūna izšķīdina siltā ūdenī līdz putām, samitrina sūkli, uzklāj putas, atstāj uz 5 minūtēm, tad noskalo, nosusina un ķemmē.

Atcerieties, ka produktus ar īsu kažokādu var noslaucīt pret kažoka spalvu, bet uz garu kažokādu mazgāšanas līdzekļi tiek uzklāti pa spalvai.

Kā tīrīt kažokādas apkakli atkarībā no krāsas

Baltu kažokādu var tīrīt ar talku, cieti vai mannas putraimiem. Ņemiet jebkuru no iepriekš minētajiem līdzekļiem, uzberiet uz piesārņotās vietas, ar mīkstu birstīti sadaliet tīrīšanas līdzekli uz apmatojuma. Sakratiet apģērbu, lai noņemtu izvēlētā līdzekļa paliekas.

Dariet to vairākas reizes, līdz talks, ciete vai manna nepārstāj būt netīrs. Tumšo kažokādu tīra tāpat kā balto kažokādu, bet izmanto citus absorbentus – rudzu klijas, zāģu skaidas vai smiltis.

Noderīgs padoms: pirms tīrīšanas iepriekš minētos produktus var sildīt – tad rezultāts būs vēl labāks. Paturiet prātā, ka drēbes rūpīgi jāizkrata, pretējā gadījumā līdzekļa daļiņas paliks kažokā un kļūs par barību putekļu ērcēm.

Kāds ir visefektīvākais līdzeklis kažokādu tīrīšanai no traipiem?

Traipi uz kažokādas apģērba vai apkakles rodas dažādu iemeslu dēļ, taču tas nenozīmē, ka tos var ignorēt. Par visefektīvāko tīrīšanas līdzekli tiek uzskatīts benzīns, kas sajaukts ar veļas pulveri vai cieti – konsistencei beigās vajadzētu atgādināt skābo krējumu. Iegūto šķīdumu uzklājiet uz traipa, atstājiet to uz 2-3 minūtēm. Pēc tam noslaukiet traipu ar ūdenī samērcētu sūkli, nosusiniet līdzekli un izķemmējiet kažoku.

Ieteikums: gaišs kažoks no benzīna kļūs dzeltens, šajā gadījumā labāk izmantot acetonu vai spirtu, sajaucot to ar cieti vai cepamo sodu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment