Maigās biezpiena bulciņas ar marmelādi – gardums, kas vienkārši kūst mutē

Gaisīgas un gardas maizītes, kas satur maigu biezpienu un marmelādes gabaliņus – ideāla piedeva pie tējas, kafijas vai karstās šokolādes pēdējās ziemas dienās.

Šādas bulciņas pagatavoti ir pavisam vienkārši, ātri un visas receptei nepieciešamās sastāvdaļas ir pieejamas teju jebkurā piemājas veikalā. Pastāstīsim, kā pagatavot maigas biezpiena maizītes ar marmelādi.

Sastāvdaļas

Biezpiens – 300 g

Kefīrs – 120 g

Milti – 400 g

Ola – 1 gabals

Cukurs – 50 g

Soda – 1 tējkarote

Sviests – 60 g

Vaniļas cukurs – 10 g

Marmelāde – 300 g

Bulciņu pagatavošanas gaita

Bļodā sajauc vienu olu, parasto cukuru un vaniļu, pievieno sāli un sakuļ, līdz sastāvdaļas ir pilnībā izšķīdušas. Biezpienu izberž caur sietu un pievieno olu maisījumam, labi samaisa, lai veidojas viendabīga masa.

Maisījumā ielej izkausētu sviest un kefīru, un vis samaisa. Pievienojiet nedaudz miltu un sodas, sajauciet mīklu. Pēc tam pakāpeniski pievienojiet atlikušos miltus un sāciet mīcīt mīklu ar rokām. Mēs to darām vismaz 5 minūtes.

Mīklu sadaliet bumbiņās pa 85 gramiem katru. Izrullējiet bumbiņas 2-3 mm bumbiņās, tad viegli pieplaciniet tās, laik sanāk kā neliels plācenītis. Sasmalciniet marmelādi un izklājiet to uz mīklas virsmas.

Plācenīti sarullējam rullītī, ​​lai pildījums būtu iekšā. No abiem rullīša galiem veidojam bizi un savijam gluži kā gliemežnīcā. Gliemeža galu paslēpjam iekšā.

Izklājiet cepešpannu ar cepampapīru un novietojiet maizītes blakus vien otrai ar zināmu distanci, jo tās nedaudz izpletīsies cepšanas laikā. Maizītes apsmērē ar olu un cep 25-30 minūtes 180 grādos.

Pasniedz maizītes atdzesētas. Ja vēlas, marmelādi var aizstāt ar rozīnēm vai riekstiem. Var arī pievienot arī sukādes vai citu pildījumu pēc saviem ieskatiem.