Maigas, pūkainas un vienkāršas – 3 mīklu receptes, kuras vērts pierakstīt

Ikvienai saimniecei ir vērts zināt vienu universālu mīklas recepti, kas ļauj steigā izcept gan picu, gan pīrādziņus, gan gardas tējas bulciņas. Tālāk atradīsi receptes un noderīgus padomus, kas pierādīs — tas ir pavisam vienkārši!

Rauga mīkla pīrāgiem un pīrādziņiem

Sastāvdaļas:

  • Olas – 3gb
  • Krējums – 400g
  • Milti – 800g
  • Cukurs – 3 ēd. kar.
  • Sausais raugs – 11g
  • Ūdens – 80g

Pagatavošanas gaita:

Raugu izšķīdina viegli siltā ūdenī un ļauj pastāvēt 12-15 minūtes. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno krējumu. Iegūto maisījumu sajauc ar izšķīdušo raugu. Iesijājot miltus iejauc mīklu. Ļauj mīklai atpūsties 1 stundu.

No labi uzrūgušas mīklas veido pīrāgu vai pīrādziņus un obligāti ļauj tiem vēl uzrūgt (ap 15 minūtes). Pēc tam var cept. Ar šādu mīklu ir patīkami strādāt un iznākums ir garšīgs un pūkains. Šo mīklu var likt saldētavā un sasaldēt. Atkausē tad, kad vajag un cep.

Saldo izstrādājumu mīkla

Sastāvdaļas:

Ieraugam

  • Piens – 250ml
  • Raugs – 30g
  • Cukurs – 1 ēd. kar.
  • Milti – 4 ēd. kar.

Mīklai

  • Olas 2gb
  • Cukurs – 100g
  • Sviests – 100g
  • Eļļa – 1 ēd. kar.
  • Milti – 450-500g
  • Sāls – 2g
  • Vanilīns – pēc vēlēšanās

Pagatavošanas gaita:

Gatavo ieraugu; siltā pienā liek karoti cukura, raugu un miltus. samaisa un noliek malā lai sāk rūgt. Atsevišķā traukā savieno mīkstu sviestu ar olām un cukuru. Samaisa. Iegūtajā maisījumā lej ieraugu, pievieno sāli un vanilīnu.

Pievieno izsijātus miltus un jauc mīklu. Liek uz galda un ar eļļā sasmērētām rokām mīca vēl 3-4 minūtes. Liek uzrūgt uz 1.5 stundām. Pēc 45 minūtēm mīklu apmaisa. Pēc 1.5 stundām veido no mīklas bulciņas, ļauj pastāvēt 15 minūtes, smērē virspusi ar olu un liek cepties.

Mīkla picai

Mīksta un gaisīga mīkla picai, tas ir galvenais nosacījums, lai pica sanāktu garšīga. Šī būs klasiskā itāļu picas recepte.

Sastāvdaļas

  • Ūdens – 200g
  • Milti – 400g
  • Sausais raugs – 1 tējk.
  • Cukurs – 1 tējk.
  • Eļļa – 2 ēd. kar.
  • Sāls – 2g

Pagatavošanas gaita:

Siltā ūdenī izšķīdina raugu un cukuru, pievieno 4 ēdamkarotes miltu un ļaut maisījumam pastāvēt 15 minūtes. Ieraugam pievieno pārējās sastāvdaļas; sāli, eļļu, miltus. Jauc mīklu un ļauj uzrūgt 40-60 minūtes. Arī šī mīkla der sasaldēšanai, tā nezaudē savu struktūru.