Mīkla picai
Mīksta un gaisīga mīkla picai, tas ir galvenais nosacījums, lai pica sanāktu garšīga. Šī būs klasiskā itāļu picas recepte.
Sastāvdaļas
Ūdens – 200g
Milti – 400g
Sausais raugs – 1 tējk.
Cukurs – 1 tējk.
Eļļa – 2 ēd. kar.
Sāls – 2g
Pagatavošanas gaita:
Siltā ūdenī izšķīdina raugu un cukuru, pievieno 4 ēdamkarotes miltu un ļaut maisījumam pastāvēt 15 minūtes. Ieraugam pievieno pārējās sastāvdaļas; sāli, eļļu, miltus. Jauc mīklu un ļauj uzrūgt 40-60 minūtes. Arī šī mīkla der sasaldēšanai, tā nezaudē savu struktūru.
Kāpēc vispār labāk gatavt pašam mīklu nevis nopirkt gatavu jau veikalā? Veikalā nopērkamiem izstrādājumiem bieži ir pievienoti konservanti, garšas pastiprinātāji, emulgatori u. c. vielas. Tu zini, ko lieto: Tu izvēlies kvalitatīvas izejvielas — sviestu nevis margarīnu, pilngraudu miltus u. tml.
🧁 Svaigums un garša: Mājas izstrādājumi ir svaigi cepti, bez dienām stāvēšanas uz veikala plaukta. Garša un smarža mājās gatavotam bieži vien ir ievērojami labāka — īpaši, ja cep siltā, mierīgā atmosfērā.
Lai izdodas
Tevi noteikti interesēs
- Ja tavā priekšā apstājas automašīna ar ieslēgtām tālās gaismas lukturiem – nekavējoties brauciet prom
- Rīdzinieks pārcēlās uz nomaļu, sen aizmirstu ciematiņu Latvijas dziļākajos laukos un pamatīgi to nožēloja: stāstu kāpēc
- “Tu taču visu dienu mājās sēdi!”: uzskata mana vīramāte un biju spiesta “skaidroties”, kāpēc katru dienu nevāru Edgaram boršču
- Kā es uzzināju īsto vistas kotlešu noslēpumu no vīramātes – tagad gatavoju tikai šādi
- Es piecus gadus tirgoju preces ceļmalā par centiem, līdz pie manis piebrauca liels melns džips un deva man vienu padomu
- 90 % autovadītāju nepareizi šķērso ātrumvaļņus — skaidroju, kādas kļūdas viņi pieļauj








