Maigas, pūkainas un vienkāršas – 3 mīklu receptes, kuras vērts pierakstīt

Mīkla picai

Mīksta un gaisīga mīkla picai, tas ir galvenais nosacījums, lai pica sanāktu garšīga. Šī būs klasiskā itāļu picas recepte.

Sastāvdaļas

Ūdens – 200g

Milti – 400g

Sausais raugs – 1 tējk.

Cukurs – 1 tējk.

Eļļa – 2 ēd. kar.

Sāls – 2g

Pagatavošanas gaita:

Siltā ūdenī izšķīdina raugu un cukuru, pievieno 4 ēdamkarotes miltu un ļaut maisījumam pastāvēt 15 minūtes. Ieraugam pievieno pārējās sastāvdaļas; sāli, eļļu, miltus. Jauc mīklu un ļauj uzrūgt 40-60 minūtes. Arī šī mīkla der sasaldēšanai, tā nezaudē savu struktūru.

VIDEO:

Kāpēc vispār labāk gatavt pašam mīklu nevis nopirkt gatavu jau veikalā? Veikalā nopērkamiem izstrādājumiem bieži ir pievienoti konservanti, garšas pastiprinātāji, emulgatori u. c. vielas. Tu zini, ko lieto: Tu izvēlies kvalitatīvas izejvielas — sviestu nevis margarīnu, pilngraudu miltus u. tml.

🧁 Svaigums un garša: Mājas izstrādājumi ir svaigi cepti, bez dienām stāvēšanas uz veikala plaukta. Garša un smarža mājās gatavotam bieži vien ir ievērojami labāka — īpaši, ja cep siltā, mierīgā atmosfērā.

 

Lai izdodas