Maigas, pūkainas un vienkāršas – 3 mīklu receptes, kuras vērts pierakstīt

Mīkla picai

Mīksta un gaisīga mīkla picai, tas ir galvenais nosacījums, lai pica sanāktu garšīga. Šī būs klasiskā itāļu picas recepte.

Sastāvdaļas

Ūdens – 200g

Milti – 400g

Sausais raugs – 1 tējk.

Cukurs – 1 tējk.

Eļļa – 2 ēd. kar.

Sāls – 2g

Pagatavošanas gaita:

Siltā ūdenī izšķīdina raugu un cukuru, pievieno 4 ēdamkarotes miltu un ļaut maisījumam pastāvēt 15 minūtes. Ieraugam pievieno pārējās sastāvdaļas; sāli, eļļu, miltus. Jauc mīklu un ļauj uzrūgt 40-60 minūtes. Arī šī mīkla der sasaldēšanai, tā nezaudē savu struktūru.

Kāpēc vispār labāk gatavt pašam mīklu nevis nopirkt gatavu jau veikalā? Veikalā nopērkamiem izstrādājumiem bieži ir pievienoti konservanti, garšas pastiprinātāji, emulgatori u. c. vielas. Tu zini, ko lieto: Tu izvēlies kvalitatīvas izejvielas — sviestu nevis margarīnu, pilngraudu miltus u. tml.

🧁 Svaigums un garša: Mājas izstrādājumi ir svaigi cepti, bez dienām stāvēšanas uz veikala plaukta. Garša un smarža mājās gatavotam bieži vien ir ievērojami labāka — īpaši, ja cep siltā, mierīgā atmosfērā.

 

Lai izdodas