Maigi, aromātiski, vienkārši izcili: šos salātus gatavoja labākajos PSRS restorānos – arī Latvijā

Kā gatavot?

Foto – ekrānuzņēmums

1. Kad kartupeļi izvārīti, nomizojiet tos, atdzesējiet un sarīvējiet uz rupjās rīves. To pašu izdariet ar burkāniem.

2. Atdaliet kūpinātas vistas gaļu no kauliņa un sagrieziet smalkos gabaliņos.

3. Gurķus sagrieziet smalkos kubiņos. Tos var arī smalcināt uz rupjās rīves, ja tā vēlaties.

4. Ņemiet liela izmēra trauku vai šķīvi. Pirmajā kārtā lieciet kūpināto vistu, pāri tai – majonēzi.

5. Nākamajā kārtā lieciet burkānus un atkal – pa virsu majonēzi.

Lasi vēl: Kopš man par šos trikus atklāja draugs, kurš ir dārznieks, mani skaistie ceriņu ziedi vāzē “nodzīvo” trīs reizes ilgāk!

6. Pēc tam lieciet marinētus gurķus, pa virsu tiem – vārītus kartupeļus un atkal – majonēzi. Ja jums garšo sīpoli, tad šeit var pievienot arī sīpolu kārtu (tie jāsasmalcina ļoti smalki).

Foto – ekrānuzņēmums

7.  Cieti vārītas olas nolobiet no čaumalām. Jāatdala baltums no dzeltenuma. Olu dzeltenumus sarīvē uz smalkās rīves, ko liek salātiem virspusē.

8. Olu baltumu sarīvē uz smalkās rīves un izmanto dekorēšanai, piemēram, pagatavo mazu gulbīti!

Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment