Maigs un garšīgs pīrāgs desmit minūtēs: cep, kamēr vārās tējkanna

Pīrāgi tradicionāli ieņem centrālo vietu svētku galdā. Šis konditorejas izstrādājumu veids ir cieši saistīts ar jēdzienu “svētki” – patiesībā pīrāgus bieži cepa par godu svinībām un ģimenes notikumiem.

Ieradums cept saldus pīrāgus svarīgiem notikumiem ir saglabājies arī mūsdienās. Vasarā pīrāgus pildīja ar ogām un svaigiem augļiem, bet ziemā izmantoja ievārījumu. Tie ir neaizstājami kāzās, kristībās un citos nozīmīgos brīžos.

Taču pīrāgus cep arī parastās dienās. Es piedāvāju vienkārša pīrāga ar ievārījumu recepti.

Pīrāgiem ar ievārījumu būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:

4 olas

1/3 tējkarote sāls

330 g cukurs

300 g kefīrs

150 eļļa

830 g mitu

2 tējkarotes cepamais pulveris

2 tējkarotes vaniļas cukurs

 

Ievārījums

Saldais krējums- 25 g

Lasi arī: “Viņa pēc būtības bēga no mājām”; Kriminologs atklājis jaunas detaļas par pazudušo Annu

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Leave a Comment