Pīrāgi tradicionāli ieņem centrālo vietu svētku galdā. Šis konditorejas izstrādājumu veids ir cieši saistīts ar jēdzienu “svētki” – patiesībā pīrāgus bieži cepa par godu svinībām un ģimenes notikumiem.
Ieradums cept saldus pīrāgus svarīgiem notikumiem ir saglabājies arī mūsdienās. Vasarā pīrāgus pildīja ar ogām un svaigiem augļiem, bet ziemā izmantoja ievārījumu. Tie ir neaizstājami kāzās, kristībās un citos nozīmīgos brīžos.
Taču pīrāgus cep arī parastās dienās. Es piedāvāju vienkārša pīrāga ar ievārījumu recepti.
Pīrāgiem ar ievārījumu būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:
4 olas
1/3 tējkarote sāls
330 g cukurs
300 g kefīrs
150 eļļa
830 g mitu
2 tējkarotes cepamais pulveris
2 tējkarotes vaniļas cukurs
Ievārījums
Saldais krējums- 25 g
Lasi arī: “Viņa pēc būtības bēga no mājām”; Kriminologs atklājis jaunas detaļas par pazudušo Annu
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu