Pagatavošanas gaita:
Vispirms bļodā saputo olas ar sāli un 300 gramiem cukura, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Tad pievieno kefīru un labi samaisa. Ielej maisījumā augu eļļu un vēlreiz kārtīgi samaisa.
Pakāpeniski mīklā iesijā 800 g miltu, sadalot tos divās daļās. Miltiem pievieno cepamo pulveri un vanilīnu.
Izsmērē cepšanas formu ar eļļu un izklāj pirmo mīklas pusi.
Mīklu vienmērīgi izlīdzina pa apakšu un uz tās uzklāj ievārījuma kārtu.
Pārējo mīklas daļu ielieciet konditorejas maisiņā un uzmanīgi izveidojiet kārtu uz ievārījuma.
Atsevišķi samaisa sviestu ar pārējiem miltiem un cukuru, sasmalcina drupatas un pārkaisa pāri kūkai.
Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40 minūtes.
Tevi noteikti interesēs
- Ukrainas astrologs stāsta kāpēc nav ieteicams valkāt drēbes melnā krāsā. Viņš uzskata, ka tas var beigties sliktiby Sandra Vīgante
- No sākuma visi domāja, ka vīrietis vienkārši izved pastaigā savus suņus – patiesība izrādījās daudz dīvainākaby Sandra Vīgante
- Murgs sāksies no 9. jūlija un ilgs 27 dienas pēc kārtas: ko sola sinoptiķiby Sandra Vīgante