Maijs ir tikai iesildīšanās: sinoptiķi ir atklājuši, kāda būs 2024. gada vasara

Saskaņā ar jaunākajām prognozēm nākamajām 10 dienām vai divām nedēļām, diemžēl nav iespējams prognozēt stabilu meteoroloģisko vasaras iestāšanos. Laura Krūmiņa norāda, ka meteoroloģiskā vasara varētu iestāties jūnija sākumā, ja būs piemērota gaisa temperatūra un siltas vasarīgas dienas.

LVĢMC pārstāvji uzsvēra, ka pašreizējās prognozes nenorāda, ka tuvākajā laikā diennakts vidējā gaisa temperatūra būs vismaz +15 grādi vismaz piecas dienas pēc kārtas.

 

Eksperti norāda, ka Latvija ir reģionā, kur grūti paredzēt ilgtermiņa laika prognozes. “Analizējot pieejamos datus, varam secināt, ka ir liela varbūtība, ka vasara būs karsta un sausa vairākos reģionos.

Tomēr ciklona darbība var koncentrēties Atlantijas okeāna ziemeļu daļā un Skandināvijas pussalas ziemeļos, kas varētu bieži izraisīt ziemeļu gaisa masas plūsmu,” atzīmē Krūmiņa.

Vasara jūnijā parasti ir sākotnēji saulaina un silta, ar pieaugošu diennakts temperatūru. Daudzās vietās zied augi, un dabā valda spilgti krāsaini skati.

Cilvēki bieži sāk izbaudīt laika apstākļus, dodoties pastaigās, piknikos vai atpūšoties pie dabas ūdenskritumiem vai pludmalēs. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka laika apstākļi var būt mainīgi, un dažreiz jūnija sākumā vai vidū var rasties arī lietusgāzes vai pat vētras. Kopumā jūnija vasara piedāvā iespēju baudīt siltumu un dabas skaistumu, kas raksturīgi šim gadalaikam.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment