Lai saglabātu kotlešu sulīgumu un maigumu, maizi vajadzētu aizstāt ar mazu kartupeli. Nomizoto kartupeli sarīvē uz mazas rīves un sajauc ar malto gaļu.
Kotletē pievienojot kartupeli, tā kļūst sulīgāka un mīkstāka. Kartupelis palīdz saglabāt mitrumu un padara kotlešu tekstūru maigāku, kas uzlabo to garšu un konsistenci. Turklāt kartupelis darbojas arī kā saistviela, kas palīdz sastāvdaļām labāk turēties kopā un novērš kotlešu izjukušanu gatavošanas laikā.
Ja mājās nav kartupeļu, tad kotletēm var pievienot nedaudz mannas vai auzu pārslu.
Šādi kotletes sanāks lieliskas, net nepazaudēs tām raksturīgo garšu.
Tajā pašā laikā sīpolus var pievienot kotletēm gan ceptā, gan neapstrādātā veidā. Tas nepievienos kotletēm jaunas garšas.
01.12.2024 būs spēcīgs Jauns mēness – ko darīt gada tumšākajā periodā un kā nostiprināt savu laimi
Tevi noteikti interesēs
- Ko nekādā gadījumā nedrīkst darīt 19.aprīlī, Klusajā sestdienā, lai neveiksmes jūs nevajātu arī pēc Lieldienāmby Sandra Ločmele
- Aprīļa sākums aizsaucis mūžībā leģendāru dziedātāju, kurš līdz pēdējām minūtēm bija īsts cīnītājsby Sandra Ločmele
- Māsa pameta darbu ārzemēs un atgriezās mājās ar negaidītām ziņām: nezinu ko mums tagad darītby Rinalds Bergmanis