Lai saglabātu kotlešu sulīgumu un maigumu, maizi vajadzētu aizstāt ar mazu kartupeli. Nomizoto kartupeli sarīvē uz mazas rīves un sajauc ar malto gaļu.
Kotletē pievienojot kartupeli, tā kļūst sulīgāka un mīkstāka. Kartupelis palīdz saglabāt mitrumu un padara kotlešu tekstūru maigāku, kas uzlabo to garšu un konsistenci. Turklāt kartupelis darbojas arī kā saistviela, kas palīdz sastāvdaļām labāk turēties kopā un novērš kotlešu izjukušanu gatavošanas laikā.
Ja mājās nav kartupeļu, tad kotletēm var pievienot nedaudz mannas vai auzu pārslu.
Šādi kotletes sanāks lieliskas, net nepazaudēs tām raksturīgo garšu.
Tajā pašā laikā sīpolus var pievienot kotletēm gan ceptā, gan neapstrādātā veidā. Tas nepievienos kotletēm jaunas garšas.
01.12.2024 būs spēcīgs Jauns mēness – ko darīt gada tumšākajā periodā un kā nostiprināt savu laimi
Tevi noteikti interesēs
- Ko pārdevēji patiesībā nevar aizliegt pircējiem veikalos: viņi nav tiesīgi teikt ”nedrīkst” šajās situācijās
- Bērnudārza pavāres Sarmas labākā recepte: kā pagatavot ļoti garšīgas ābolu pankūkas
- Likumsargs paskaidroja, kuri autovadītāji uz ceļa vienmēr piesaista ceļu ekipāžas uzmanību
- 91 gadu vecā kinozvaigzne Sofija Lorēna intervijā atklāja sava lieliskā izskata galveno noslēpumu: tas ir pieejams katram no mums
- Sinoptiķi steidzami publicēja nepatīkamu laika prognozi 23. oktobrim: ko sagaidīt šajā dienā
- Ja vien mēs jau toreiz būtu zinājuši, kādas lietas savos 60 gados sastrādās mana mamma, no Latvijas aizbraucot peļņā uz Itāliju