Lai saglabātu kotlešu sulīgumu un maigumu, maizi vajadzētu aizstāt ar mazu kartupeli. Nomizoto kartupeli sarīvē uz mazas rīves un sajauc ar malto gaļu.
Kotletē pievienojot kartupeli, tā kļūst sulīgāka un mīkstāka. Kartupelis palīdz saglabāt mitrumu un padara kotlešu tekstūru maigāku, kas uzlabo to garšu un konsistenci. Turklāt kartupelis darbojas arī kā saistviela, kas palīdz sastāvdaļām labāk turēties kopā un novērš kotlešu izjukušanu gatavošanas laikā.
Ja mājās nav kartupeļu, tad kotletēm var pievienot nedaudz mannas vai auzu pārslu.
Šādi kotletes sanāks lieliskas, net nepazaudēs tām raksturīgo garšu.
Tajā pašā laikā sīpolus var pievienot kotletēm gan ceptā, gan neapstrādātā veidā. Tas nepievienos kotletēm jaunas garšas.
01.12.2024 būs spēcīgs Jauns mēness – ko darīt gada tumšākajā periodā un kā nostiprināt savu laimi
Tevi noteikti interesēs
- Uzskata par “bērnu auklēm”, bet patiesībā….: suņu šķirnes, kuras kļūdaini uzskata par ļoti piemērotiem suņiem ģimenēmby Laura Andersone
- Par rudens vētrām un dramatiskām pārmaiņām: meteorologs Toms Bricis nācis klajā ar jaunākajām laika ziņāmby Laura Andersone
- Uz Bauskas šosejas aptur mani kārtībsargi: jautā man, kur un pie kā es strādāju, bet beigās mani aizveda uz iecirkni dēļ manas atbildesby Sandra Vīgante