Māja par kopējamā aparāta cenu, 17 eiro pensija – kā dzīvo olimpiskais čempions Jānis Ķipurs

Laimīgs sportists un vīrs ar lielu taisnīguma sajūtu – tāds ir olimpiskais čempions bobslejā Jānis Ķipurs, kuram 3. janvārī apritēja 60, ziņo laikraksts Latvijas avīze un portāls la.lv.

Nu jau vairākus gadus viņš sportam seko no malas, bobsleju komentē TV tiešraidēs un naudu pelna, dodot vecām koka mājām iespēju sākt otru mūžu.

Tiesneši sarāja

Viena no īpašībām, kas visspilgtāk raksturo Jāni Ķipuru, ir drosme. Bobslejs pats par sevi ir īstu vīru sporta veids, bet Kurmenes puisis savulaik nebaidījās nostāties pret autoritatīvo PSRS izlases galveno treneri Rolandu Upatnieku. 1988. gadā viņš bija to 25 populāro personu vidū, kas parakstīja aicinājumu atjaunot Latvijas Olimpiskās komitejas darbību, riskējot izsaukt uz sevi pastāvošās varas uguņus, bet barikāžu laikā kopā ar citiem bobslejistiem sargāja Ministru padomi.

Lasi arī: Šīm piecām zodiaka zīmēm 2018. gads sola īpaši lielu veiksmi

“Man ir stipri izteikta taisnīguma sajūta, nekad neesmu baidījies iet pret straumi. Ja esmu pārliecināts, ka tas ir pareizi, tad neuztraucos par to, ko citi saka, bet cīnos un esmu gatavs ziedoties mērķa labad,” viņš noteic, piebilstot, ka to nekad nav nožēlojis.

Šķir otru lapu, lai lasītu visu rakstu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment