Mājās gatavoti kruasāni, kas burtiski kūst mutē. Gadiem pārbaudīta mammas recepte

Ir receptes, kas kļūst par daļu no ģimenes. Šī ir tieši tāda. Viegla, mājīga un vienmēr izdodas. Mīkla sanāk gaisīga, vaniļas aromāts piepilda māju, bet kruasāni pazūd no šķīvja, pirms tie pat atdziest.

Es šo gardumu gatavoju jau desmit gadus un joprojām mani sajūsmina rezultāts.

Sastāvdaļas (32 kruasāniem):

250 mililitri silta piena;

100 gramu sviesta vai margarīna;

550-600 grami miltu;

2 olas;

1 tējkarote sausā rauga;

½ tējkarote sāls;

1 ēdamkarote cukura;

1,5 tējkarotes vaniļas cukura;

300 grami vārīta kondensēta piena.

Pagatavošana – soli pa solim

Mīcām mīklu:

Olu dzeltenumus pievienojam siltam pienam un baltumus pagaidām noliekam malā. Pievienojam izkausētu sviestu, cukuru, sāli, vaniļas cukuru un raugu. Visu sajaucam.

Pamazām pievienojam izsijātus miltus. Vispirms maisām ar karoti, tad mīcām ar rokām. Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai.

Ļaujam mīklai “atpūsties”:

Pārklājam mīklu ar dvieli un atstājam siltā vietā uz 1,5–2 stundām. Šajā laikā tās apjoms gandrīz dubultojas.

Veidojam kruasānus:

Mīklu sadalām 4 daļās. Katru izrullējam 5–8 milimetru biezā aplī, pēc tam sagriežam 8 trīsstūros. Uz platās daļas uzliekam karoti vārīta iebiezinātā piena un uzmanīgi sarullējam, malas labi piespiežot.

Nedaudz izstiepjam galiņu un satinam kruasāna formā.

Pēdējās darbības pirms cepšanas:

Kruasānus iemērcam olu baltumos, tad cukurā. Uzliekam uz cepešpannas, pārklājam ar dvieli un atstājam vēl 30 minūtes.

Cepšana:

Liekam kruasānus līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cepam apmēram 15 minūtes – līdz tie kļūst zeltaini brūni.

 Kāda ir rezultāts?

– Mīksta, aromātiska mīkla

– Maigs karameļu pildījums

– Kraukšķīga cukura garoziņa

Šie kruasāni sagādā patiesu prieku uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns. Viens kumoss, un tu vairs nespēj apstāties!

Ja tev iepatikās šī recepte, atzīmē rakstu ar pozitīvu emocijzīmi un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem, īpaši, ja esi kruasānu cienītājs un tev patīk gatavot tos pašam!