Mājās gatavots plombīra saldējums. Neticami gards un daudz veselīgāks par veikalā nopērkamo!

Pagatavošanas gaita:

Atdalām olu baltumus no dzeltenumiem. Ievietojam dzeltenumus atsevišķā bļodā un pievienojam cukuru. Baltumus liekam ledusskapī un vēlāk izmantojam veselīgas omletes vai biskvīta kūkas pagatavošanai.

Sakuļam dzeltenumus līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Labāk to darīt ar mikseri, bet derēs arī putotājs. Ja maisījumu sakulsi līdz baltām putām, saldējums būs baltāks, bet, ja nesanāks līdz baltām putām, tas iegūs dzeltenīgu nokrāsu.

Nākamais posms – piens. Katliņā uzkarsējam pienu līdz 65-70 C temperatūrai.

Sajaucam olu dzeltenumus ar pienu. Profesionālās kulinārijas pasaulē šo procesu sauc par rūdīšanu. Neuztraucies, tas izklausās sarežģīti, bet praksē procedūra ir vienkārša un saprotama. Ja sajauksim karstu pienu ar dzeltenumiem, tie sarecēs. Lai tas nenotiktu, pievienojam pienu porcijās saskaņā ar šo principu:

Uz aci nosakām dzeltenumu apmēru un pusi no tā tievā strūkliņā ielejam olu un cukura maisījumā, nepārtraukti maisot;

Pēc pirmās piena porcijas dzeltenumi nedaudz uzsilst, pagaidām 20 sekundes, vēlreiz kārtīgi samaisām un pievienojam vēl nedaudz piena;

Olu dzeltenumu temperatūra vēl nedaudz paaugstināsies, samaisām un strūklā ielejam atlikušo pienu.

Pagatavosim krēmu. Olu dzeltenumu un piena maisījumu pārlejam katliņā un liekam uz mazas uguns. Lai krēms nesarecētu un nepārvērstos omletē, aktīvi maisām to ar lāpstiņu, labāk izmantot silikona lāpstiņu. Krēma pagatavošana prasīs ne vairāk kā 10 minūtes, bet krēma konsistence sanāks nedaudz šķidrāka nekā kondensētajam pienam.

Gatavo krēmu pārlejam atsevišķā bļodā un liekam vēsā vietā. Kad krēms ir pilnībā atdzisis, ievietojam to saldētavā uz 10 minūtēm.

Atsevišķā bļodā kārtīgi saputojam saldo krējumu līdz stingrām putām.

Izņemam krēmu no saldētavas, pievienojam krēmam un ar lāpstiņu visu kārtīgi, bet maigi samaisām.

Liekam produktu saldētavā uz 3 stundām. Ik pēc 30 minūtēm izņemam saldējumu un samaisām ar mikseri. Visbeidzot atstājam saldētavā uz 2 stundām.

Gatavs! Saldējumu var pasniegt trauciņā vai pagatavot vafeļu konusu, kurā ievieto saldējumu, riekstus, augļus, rīvētu šokolādi u.c.

Priecīgu našķošanos!

Ja tevi ieintriģēja šī recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar rakstu komentāros!

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment