Veikalā nopērkamā majonēze bieži satur konservantus, garšas pastiprinātājus un cieti. Tāpēc nebūtu slikti uzzināt, ka pagatavot garšīgu majonēzi pašu spēkiem mājās.
Mājas majonēze dod ne tikai garšu, bet arī pārliecību par produkta kvalitāti. Tā ir gatava 5 minūtēs, nesatur nekādus konservantus un ir lieliski piemērota Lieldienu salātiem. Šī vienkāršā recepte kļūs par iecienītāko jūsu ģimenē.
Pastāstīsim, kā 5 minūtēs pagatavot mājās gatavotu majonēzi ar olām. Tāpat piedāvājam variāciju bez olām, kas arī ir tikpat ātri pagatavojama.
Recepte Nr. 1 – klasiskā majonēze 5 minūtēs
Sastāvdaļas
1 ola (istabas temperatūrā)
200 ml eļļas (saulespuķu vai vīnogu kauliņu)
1 tējkarote sinepju
1 tējkarote citrona sulas vai ābolu sidra etiķa
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Ievietojiet olu šaurā traukā, pievienojiet sāli, sinepes un citrona sulu. Ielejiet augu eļļu. Ievietojiet blenderi apakšā un kuļ bez pārtraukuma 10 sekundes. Tad lēnām paceļ blenderi un majonēze gatava.
Recepte Nr.2 – majonēze bez olām
Sastāvdaļas
100 ml piena (jebkurš tauku saturs)
200 ml sviests
1 tējkarote citrona sulas
1 tējkarote sinepju
Šķipsniņa sāls
Pagatavošana
Ielejiet pienu un sviestu blendera traukā. Sakuļ līdz biezai konsistencei. Pievieno sinepes, citronu sulu un sāli. Sakuļ vēlreiz. Šī opcija ir piemērota tiem, kas savos ēdienos izvairās no jēlām olām.
Svarīgs padoms
Mājas majonēzes garša ir atkarīga no to produktu temperatūras, no kuriem jūs to gatavojat. Visām tām jābūt istabas temperatūrā – tad emulsija neatdalīsies un iegūsiet jauku, viendabīgu struktūru. Un vēl viena lieta – neaizstāj sinepes ar kādu citu sastāvdaļu, jo tā ir tavas mērces galvenā sastāvdaļa.
Kā uzglabāt majonēzi, lai tā nebojātos
Uzglabāt stikla burkā ledusskapī ar vāku. Izlietot majonēzi 3-4 dienu laikā. Neatstājiet mērci istabas temperatūrā. Nepievienojiet izejvielas gatavām mērcēm.