Makaroni nepārvērtīsies lipīgā masā: vienkāršs triks, kas jāveic pirms vārīšanas

Pavārmākslā bieži izmanto kulinārijas paņēmienus, kas palīdz ēdienam piešķirt bagātīgāku garšu vai uzlabot tā struktūru.

Makaroni ir daudzu cilvēku iecienīts ēdiens, ko uzturā patērē vairākas reizes nedēļa. Un, lai arī šķiet, ka novārīt makaronus nav nekāda lielā māksla, jo tas aizņem tikai pāris minūtes, kā izrādās, pat šāda vienkārša darbība prasa zināmas prasmes un zināšanas, jo nereti gadās, ka makaroni vārīšanas procesā vienkārši salīp kopā, kļūstot par nebaudāmu gabalu.

Šīs problēmas novēršanā palīdzēs viens pavisam vienkāršs triks. Runa ir par neapstrādātu makaronu grauzdēšana pirms vārīšanas. Daudzi šefpavāri iesaka izmantot šo metodi, īpaši tad, ja grasāties pievienot makaronus zupām.

Dažos gadījumos sauso makaronu grauzdēšana ir ārkārtīgi būtiska; tā palīdzēs tiem saglabāt formu un nesalipt kopā. Mēs runājam par lētiem miltu izstrādājumiem, kas nepieder pie cietajām kviešu šķirnēm.

Ja tos uzreiz izvārīsiet, bet neapcepināsiet iepriekš, tie ļoti ātri kļūs mīksti un salips kopā. Uz to noreaģēt ir ļoti grūti, jo process notiek ātri.

Lasi vēl: Kā pārbaudīt akas ūdens kvalitāti: spogulis pateiks visu patiesību par to, vai to ir droši dzert

Makaronu apgrauzdēšanai jāizmanto sausa panna, nepievienojot eļļu.

Vienkārši cepiet tos uz karstas pannas divas minūtes, nepārtraukti maisot.

Izmēģiniet šo triku un par iegūto pieredzi dalieties komentāros!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment