Pagatavošanas gaita:
Sagrieziet burkānus stienīšos, sīpolus – puskociņos, tomātus – šķēlītēs, liellopu gaļu – 3-4 cm kubiņos.
Uzkarsē čuguna katlu uz uguns. Ielieciet tajā gaļu un cepiet, līdz tā kļūst brūna.
Pievieno sīpolu un apcep to kopā ar gaļu, līdz gaļa kļūst zeltaina.
Pievieno katlā burkānus un pagaida, līdz tie kļūst mīksti.
Pievieno tomātus. Cep vēl 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un piparus, kā arī visas pārējās garšvielas, izņemot ķiploku, kura kārta pienāks vēlāk.
Apklājiet ar vāku un sautējiet, laiku pa laikam maisot, apmēram stundu. Ja mitrums ir iztvaikojis un gaļa sāk apdegt, pievieno ūdeni. Tvaicēšanas laikā pievieno sasmalcinātus garšaugus.
Atveriet vāku un izņemiet piparus, jo tie savu uzdevumu ir paveikuši un vairs nebūs vajadzīgi.
Ieber katlā makaronus un izlīdzina tos pa visu laukumu. Ja nepieciešams, pievieno verdošu ūdeni.
Šķidrumam makaronus jāpārklāj līdz pusei. Starp citu, ja sausus makaronus iepriekš apcepiet uz sausas pannas, tie būs vēl garšīgāki.
Katlu pārklājiet ar vāku, uzkarsējiet uz vidējas uguns, pēc tam samaisiet un nogaršojiet, vai makaroni ir gatavi. Ja makaroni ir cieti, ļaujiet tiem vārīties zem vāka vēl 5-10 minūtes. Tieši pirms fināla pievienojiet ēdienā ķiploku. Nepārkarsējiet tos, jo tie zaudē savu garšu.
Tas ir viss, makaroni ar gaļu tatāru gaumē ir gatavi.
Šīs tehnoloģijas priekšrocība ir tās daudzpusība. Ja vēlaties, makaronus varat aizstāt ar rīsiem, griķiem vai citiem graudaugiem. Tas būs garšīgi, mēs apsolām!
Tevi noteikti interesēs
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem












