Makaroni tatāru gaumē: es tos tā gatavoju jau apmēram 25 gadus, sausus makaronus apcepu uz pannas

Pagatavošanas gaita:

Sagrieziet burkānus stienīšos, sīpolus – puskociņos, tomātus – šķēlītēs, liellopu gaļu – 3-4 cm kubiņos.


Uzkarsē čuguna katlu uz uguns. Ielieciet tajā gaļu un cepiet, līdz tā kļūst brūna.


Pievieno sīpolu un apcep to kopā ar gaļu, līdz gaļa kļūst zeltaina.

Pievieno katlā burkānus un pagaida, līdz tie kļūst mīksti.


Pievieno tomātus. Cep vēl 5 minūtes, nepārtraukti maisot. Pievieno sāli un piparus, kā arī visas pārējās garšvielas, izņemot ķiploku, kura kārta pienāks vēlāk.
Apklājiet ar vāku un sautējiet, laiku pa laikam maisot, apmēram stundu. Ja mitrums ir iztvaikojis un gaļa sāk apdegt, pievieno ūdeni. Tvaicēšanas laikā pievieno sasmalcinātus garšaugus.

Atveriet vāku un izņemiet piparus, jo tie savu uzdevumu ir paveikuši un vairs nebūs vajadzīgi.

 

Ieber katlā makaronus un izlīdzina tos pa visu laukumu. Ja nepieciešams, pievieno verdošu ūdeni.

Šķidrumam makaronus jāpārklāj līdz pusei. Starp citu, ja sausus makaronus iepriekš apcepiet uz sausas pannas, tie būs vēl garšīgāki.

Katlu pārklājiet ar vāku, uzkarsējiet uz vidējas uguns, pēc tam samaisiet un nogaršojiet, vai makaroni ir gatavi. Ja makaroni ir cieti, ļaujiet tiem vārīties zem vāka vēl 5-10 minūtes. Tieši pirms fināla pievienojiet ēdienā ķiploku. Nepārkarsējiet tos, jo tie zaudē savu garšu.

Tas ir viss, makaroni ar gaļu tatāru gaumē ir gatavi.

 

Šīs tehnoloģijas priekšrocība ir tās daudzpusība. Ja vēlaties, makaronus varat aizstāt ar rīsiem, griķiem vai citiem graudaugiem. Tas būs garšīgi, mēs apsolām!

 

Leave a Comment