Makšķerēšana lietū: padomi un nianses, kas ļaus jums noķert daudz zivju

Makšķerēšana lietus laikā ir lieliska iespēja noķert īstu trofeju. Pieredzējuši makšķernieki vienmēr ņem vērā laika apstākļus, jo īpaši lietus, jo tie būtiski ietekmē zivju aktivitāti.

Lietus var radīt apstākļus, kas stimulē zivis aktīvi ķerties.

Pirmkārt, lietus pilieni, kas iekrīt dīķī vai ezerā, piesātina ūdeni ar skābekli, kas liek zivīm pacelties tuvāk virsmai.

Otrkārt, lietus vēsums, īpaši vasarā, samazina ūdens temperatūru, kas arī pozitīvi ietekmē zivju aktivitāti.

Turklāt smalkais lietus no ūdens virsmas izspiež kukaiņus, kas kļūst par vieglu upuri zivīm. Visbeidzot, lietus laikā samazinās redzamība ūdenī, padarot makšķernieku mazāk pamanāmu zivīm, kas ļauj tām pietuvoties zvejas vietām.

Padomi veiksmīgai makšķerēšanai

Viens no svarīgākajiem padomiem ir makšķerēt pirms vētras. Pirms sliktiem laikapstākļiem zivis zema spiediena dēļ kļūst ļoti aktīvas, un tas veicina intensīvu ēsmu ķeršanu.

Pēc vētras zivis parasti ir mazāk aktīvas. Ja zvejojat plēsīgās zivis, ieteicams izmantot trokšņainākas un spilgtākas vēsmas. Sliktas redzamības apstākļos ūdenī ir jāpalīdz zivīm atrast jūsu ēsmu.

Mierīgas zivis var atrast vietās, kur ūdenstilpē ieplūst lietus ūdens straumes, kas līdzi nes barību.

Lasi vēl: Kā pareizi soli pa solim sagatavot rozes pārziemošanai

Makšķerēšana no aizvēja puses un citas nianses

Ja lietus ir kopā ar vēju, labākais risinājums ir makšķerēt no aizvēja puses, iemetot ēsmu tuvu krastam. Vējš un viļņi nes uz piekrastes zonu kāpurus un citus kukaiņus, kas ir zivju barība.

Ir vērts pievērst uzmanību arī ēsmas mešanas ātrumam – lietus laikā zivis bieži vien reaģē uz ātrāku un agresīvāku barošanas ēsmu. Eksperimentējiet ar ātrumu, jo rezultāti var jūs iepriecināt.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Dažos gadījumos vēlams ēsmu pacelt tuvāk virspusē, jo zivis var būt aktīvākas augšējā ūdens slānī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment