Ja jums patīk saldā un pikantā kombinācija, šī recepte noteikti iekaros jūsu sirdi. Izmēģiniet pagatavot gaļas ligzdiņas ar ananāsiem, un jūs pārsteigsiet apkārtējos ar kulinārijas šedevru.
Piedāvājam recepti ēdienam, kurā apvienota ananāsu saldā garša un maltas gaļas sulīgums. Šīs gaļas ligzdas ar ananāsiem ir neparasta, bet ļoti garšīga izvēle svētku galdam vai vienkārši, lai iepriecinātu sevi un tuviniekus.
Sastāvdaļas
Maltā gaļa – 500 g
Sīpols – puse
Ola – 1
Rīvmaize
Sāls un pipari
Konservēti ananāsi (gredzeni)
Grieķu jogurts
Ķiploki 1-2 daiviņas
Cietais siers 100-150 g
Pagatavošana
Samaisiet malto gaļu bļodā ar sasmalcinātu sīpolu, olu, rīvmaizi, sāli un pipariem. Ar rokām rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai.
Ar mitrām rokām no maltas gaļas veido bumbiņas. Pēc tam viegli saspiež bumbiņas kopā, lai centrā izveidotos iedobums – tā būs vieta pildījumam. Nelielā bļodiņā sajauciet grieķu jogurtu vai skābo krējumu ar sasmalcinātu ķiploku. Šī mērce ēdienam piešķirs īpašu garšu.
Katras ligzdas centrā uzsmērē nedaudz mērces. Virspusē novietojiet vienu ananāsu konservu gredzenu. Sieru sarīvē uz smalkas rīves un vienmērīgi izklāj uz ananāsiem.
Liek ligzdiņas uz pergamenta paplātes un cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta 180 °C temperatūrā, 25-30 minūtes. Ar nazi vai iesmu pārbaudiet, vai mīkla ir izcepusies: mīklai jābūt labi izceptai.
Ja vēlaties ēdienu padarīt veselīgāku, majonēzes vietā izmantojiet grieķu jogurtu vai dabīgo skābo krējumu. Šādā veidā iegūsiet ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu ēdienu, kas var atgādināt mini picu ar ananāsiem.
Gatavās gaļas ligzdas iznāk sulīgas, smaržīgas un neticami garšīgas. Tās būs lielisks pamatēdiens, ko var pasniegt kopā ar dārzeņu salātiem vai kartupeļu biezeni.