Pagatavošana
Sagatavo mīklu – siltu pienu sajauc ar 1 ēdamkarotes cukura, raugu un 2 ēdamkarotes milti. Visu kārtīgi samaisa un liek siltā vietā uz 20 minūtēm.
Izkausē sviestu mikroviļņu krāsnī.
Mīklai pievieno augu eļļu un samaisa.
Atsevišķā dziļā bļodā sakuļ olas, cukuru un sāli. Un tad pievieno izkausētu sviestu un mīklu. Visu kārtīgi samaisa.
Pakāpeniski pievieno miltus. Mīklu labi samīca un uz 1,5 stundām noliek siltā vietā. Pēc šī laika mīklu nedaudz mīca un atstāj uz vēl pusstundu.
Lai pagatavotu pildījumu: magoņu sēklas ieber verdošā ūdenī, nedaudz pavāra un izslēdz. Ļauj magoņu sēklām nostāvēties un ievietojiet caurdurī, lai notecinātu šķidrumu. Tad magoņu sēklām pievieno cukuru un medu un visu kārtīgi samaļ.
Mīklu sadala 2 daļās un katru izrullē, mīklu izstiepjot.
Izklāj pildījumu un visu sarullē, ko pēc tam sagriež un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Magoņmaizītes liek siltā vietā uz apmēram 20 minūtēm, pēc tam apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz gatavas.
Tevi noteikti interesēs
- Nopirku vasarnīcu Pierīgā par puscenu, bet kaimiņš stipri piekodināja: ”Neej pagalmā pēc pusnakts” – es neklausīju
- Viens svarīgs noteikums – jāieklausās savā intuīcijā: astrologs nāk klajā ar vēdisko prognozi no 24. līdz 30. novembrim
- Dēls ”Rimi” par pēdējo kabatas naudu mātei nopirka kūku, bet pēc 15 gadiem viņai pasniedza negaidītu dokumentu
- Pārstāj vārīt rīsus ūdenī, jo viena labāka sastāvdaļa padara tos daudz garšīgākus un aromātiskākus
- Priecīga ziņa ”Omniva” klientiem: ”Sākot no 2026.gada gaidāmas izmaiņas saistībā ar pakomātiem”
- Kondensāts beigs krāties uz logiem, ja tos noslaucīsi ar vienu pavisam parastu virtuves lietu







