Pagatavošana
Sagatavo mīklu – siltu pienu sajauc ar 1 ēdamkarotes cukura, raugu un 2 ēdamkarotes milti. Visu kārtīgi samaisa un liek siltā vietā uz 20 minūtēm.
Izkausē sviestu mikroviļņu krāsnī.
Mīklai pievieno augu eļļu un samaisa.
Atsevišķā dziļā bļodā sakuļ olas, cukuru un sāli. Un tad pievieno izkausētu sviestu un mīklu. Visu kārtīgi samaisa.
Pakāpeniski pievieno miltus. Mīklu labi samīca un uz 1,5 stundām noliek siltā vietā. Pēc šī laika mīklu nedaudz mīca un atstāj uz vēl pusstundu.
Lai pagatavotu pildījumu: magoņu sēklas ieber verdošā ūdenī, nedaudz pavāra un izslēdz. Ļauj magoņu sēklām nostāvēties un ievietojiet caurdurī, lai notecinātu šķidrumu. Tad magoņu sēklām pievieno cukuru un medu un visu kārtīgi samaļ.
Mīklu sadala 2 daļās un katru izrullē, mīklu izstiepjot.
Izklāj pildījumu un visu sarullē, ko pēc tam sagriež un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Magoņmaizītes liek siltā vietā uz apmēram 20 minūtēm, pēc tam apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz gatavas.
Tevi noteikti interesēs
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu









