Pagatavošana
Sagatavo mīklu – siltu pienu sajauc ar 1 ēdamkarotes cukura, raugu un 2 ēdamkarotes milti. Visu kārtīgi samaisa un liek siltā vietā uz 20 minūtēm.
Izkausē sviestu mikroviļņu krāsnī.
Mīklai pievieno augu eļļu un samaisa.
Atsevišķā dziļā bļodā sakuļ olas, cukuru un sāli. Un tad pievieno izkausētu sviestu un mīklu. Visu kārtīgi samaisa.
Pakāpeniski pievieno miltus. Mīklu labi samīca un uz 1,5 stundām noliek siltā vietā. Pēc šī laika mīklu nedaudz mīca un atstāj uz vēl pusstundu.
Lai pagatavotu pildījumu: magoņu sēklas ieber verdošā ūdenī, nedaudz pavāra un izslēdz. Ļauj magoņu sēklām nostāvēties un ievietojiet caurdurī, lai notecinātu šķidrumu. Tad magoņu sēklām pievieno cukuru un medu un visu kārtīgi samaļ.
Mīklu sadala 2 daļās un katru izrullē, mīklu izstiepjot.
Izklāj pildījumu un visu sarullē, ko pēc tam sagriež un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Magoņmaizītes liek siltā vietā uz apmēram 20 minūtēm, pēc tam apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz gatavas.
Tevi noteikti interesēs
- Salīdzināju degvielas patēriņu ar 16 un 15 collu diskiem — stāstu, kuri izrādījās ekonomiskākiby Rinalds Zembergs
- Vienā no Latvijas lielākajiem lielveikaliem gaidāmas ievērojamas izmaiņas, kuras skars visus klientus: ”Sāksies oktobra beigās”by Sandra Vīgante
- Kas padara sievieti par “nekārtīgu” virtuves darbinieci: 5 pazīmes, ko mājsaimnieces nepamanaby Rinalds Zembergs