Man bija problēmas ar vīramāti, kura regulāri nelūgta ieradās ciemos Rīgā; Tikai pēc ilgāka laika sapratu kas notiek…

 

Nākamajā reizē Alīna jau bija tā, kas sāka uzdot jautājumus

 

– Un kādā vecumā jūs apprecējāties ar Ritvara tēvu? – viņa prasīja. – Kāpēc tik vēlu?

– Mēs vienkārši nesteidzāmies, – sacīja Laila.

– Vai jums bija vēl kādi citi precinieki? Un Andris jūs krāpa laulības laikā, vai varbūt jūs atradāt citu? –  Alīna nelikās mierā ar jautājumiem.

Pēc pirmās tikšanās šādā formātā Laila centās steigties mājās, atsaucoties uz svarīgām lietām. Nedēļu viņa nerādīja degunu dēla mājā, bet tad atkal ieradās darba dienas vidū un mēģināja uzbrukt vedeklai ar netaktiskiem jautājumiem.

– Kāpēc Ritvaram nav neviena brāļa vai māsas? – Alīna turpināja uzstāt. – Jūs negribējāt, vai Andris, vai varbūt vairs nebija iespējas bērniem?

Laila no pārsteiguma pat apjuka un neatrada atbildes. Viņai atkal nācās bēgt, atsaucoties uz to, ka ir aizņemta. Tad viņa mēģināja sūdzēties Ritvaram par sievas nekaunīgo uzvedību. Tikai dēls neko dīvainu nesaskatīja un problēmu nepamanīja.

– Bet tu taču nāc ciemos un uzdod personiskus jautājumus, jo vēlies labāk iepazīt Alīnu, – atgādināja dēls. – Un viņa cenšas uzzināt vairāk par mūsu ģimeni, tas ir normāli.

Laila tā nedomāja, apvainojās uz savu vedeklu un kaut kā zaudēja interesi par nemitīgajiem neaicinātajiem apmeklējumiem. Viņa gaidīja, kad jaunieši paši nāks pie prāta, bet viņi nesaskatīja nekādas problēmas un vienkārši laimīgi dzīvoja.

Ko jūs gribat no mūsdienu jauniešiem? – Kaimiņiene, kurai Laila sūdzējās par savu vedeklu, saprotoši sprieda.

– Un es viņai uzreiz pateicu, ka viņa ir dīvaina, – viņa noteica. – Runāt pat nav par ko, tāpēc pat uzvedas nekaunīgi. Uzdod man jautājumus un dīdās.

– Labi, ka jūs dzīvojat atsevišķi, – atbalstīja kaimiņiene. – Citādi, iedomājieties, būtu pastāvīgi jāsamierinās ar šādu komunikāciju.

– Uuu, bail pat iedomāties, – piečukstēja Laila. – Es mēģināju pie viņas pieiet no visām pusēm un atrast kopīgu valodu, bet atbildē –  nepateicība. Ja tā, tad lai dzīvo, kā grib, un es neiejaukšos.

Alīnu šāda notikumu attīstība pilnībā apmierināja, jo vedekla pārtrauca nelūgta nākt ciemos. Tiesa, viņa nebija pārliecināta, ka viņas aizvainojums ilgs ilgi. Taču tādā gadījumā viņai nāksies izdomāt jaunu manevru, lai aizbiedētu vīra ziņkārīgo māti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment