Man ir pāri 50, un tikai tagad sapratu, kāpēc nevajadzētu novēlēt “labu apetīti”

Patiesībā „Bon appétit” ir aicinājums sākt maltīti. Šī frāze norāda, ka cilvēks ir tik izsalcis, ka gatavs ēst jebkuru ēdienu.

 

„Labas apetītes” vēlēšanas vietā izmanto frāzes kā „Cienājieties”, „Izbaudiet ēdienu” vai „Ceram, ka jums garšos”. Šīs frāzes ir piemērotas etiķetes noteikumiem.

Viesu sagaidīšana

 

Ja gaidi viesus, jau iepriekš padomā, kur katru no viņiem sasēdināsi. Var izveidot nelielas galda kartes ar viesu vārdiem, kuras novieto pie šķīvjiem. Atceries, ka vissvarīgākajam viesim jābūt sēdošam pa labi no viesību saimnieka.

 

Nepaspied roku sēžot

Kad restorānā kāds pienāk pie tevis, lai sasveicinātos, vienmēr piecelies, lai sveicinātos. Šis noteikums attiecas uz abiem dzimumiem – gan vīriešiem, gan sievietēm.

Arī bučošanas laikā sasveicinoties ir savi noteikumi. Eiropā parasti dod bučas 2 vai 3 reizes, ASV – tikai vienu reizi, bet Austrumeiropā trīs reizes, īpaši svarīgos gadījumos.

 

Kad nepieciešams uz mirkli aiziet no galda, pietiek ar teikumu „Lūdzu, atvainojiet”. „Piedodiet, lūdzu” ir izteiciens, ko lieto apkalpojošais personāls, nevis saimnieki vai viesi.

Tagad tu saproti, kāpēc „labas apetītes” vēlējums nozīmē ko citu cilvēku pasaulē ar labām manierēm.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment