Kopš kāds gruzīnu pavārs man iemācīja šo recepti, es gatavoju tikai tā. Patiesībā nav nekā vieglāka un garšīgāka par vistas un kartupeļu pagatavošanu šādā veidā. Šodien es jums parādīšu lielisku gruzīnu cepeti.
Garšīgs ēdiens, nu, vienkārši pirkstus var aplaizīt. Un ar šo recepti var tikt galā ikviens. Pat ja jūs nekad neesat gatavojis šādu ēdienu, jūs to uzreiz sapratīsiet.
Sastāvdaļas:
Vistas gaļa – 400 g (augšstilba fileja)
Sīpoli – 250 g
Kartupeļi – 500 g
Ķiploki – 2 daiviņas
Ūdens – 200 ml
Sāls, pipari – pēc garšas
Adžika – 2 tējk.
Augu eļļa – 2-3 ēd.k.
Tomātu pasta – 2 ēd.k.
Hmeli-suneli – 1 tējk.
Paprika – 1 tējk.
Kā pagatavot
Vispirms ir jāsagatavo vistas gaļa. Jums ir vajadzīga jebkura fileja bez kauliem, un vislabākā šim nolūkam ir augšstilba fileja. Šī vistas gaļa ir sulīgākā. Sagrieziet fileju nelielos gabaliņos, bet ne pārāk mazos, lai vistas gaļa nepazustu starp visu pārējo.
Ievietojiet fileju bļodā un pievienojiet tai sīpolu. Sīpoliem jābūt daudz. Gruzīnu virtuvi ir grūti iedomāties bez daudz sīpolu. Tas, protams, gadās, bet tas drīzāk ir izņēmums. Tātad sīpolu ir daudz, un mēs tos sagriežam pusgredzenos.
Tad sāli un pievienojam augu eļļu un vēl kaut ko ļoti tradicionālu. Tas, draugi, ir adžika. Jūs zināt, tas, kas ir biezs un ko pārdod burciņās. Bet tā parasti ir ļoti pikanta.
Tāpēc, ja jūs nevēlaties, lai ēdiens būtu pikants, šo soli ar adžiku varat izlaist. Tad garšvielu būs vairāk, tāpēc var iztikt arī bez adžikas. Bet tiem, kam garšo pikanti, tas ir tieši tik, cik vajag.
Visu kopā sajauciet ar rokām, labi samīciet un nekavējoties ielieciet sausā un sakarsētā pannā. Cep, nepārtraukti maisot, cep 10 minūtes.
Lasi vēl: Tādā veidā jūs varat atbrīvoties no odiem, mušām, tarakāniem un piepildīt savu māju ar pārsteidzošu aromātu
Tad mēs ņemam kartupeļus. Skaidrs, mēs tos nomizojam. Un sagriež diezgan lielās šķēlītēs. Nosūtam tos uz pannas un apcepam kopā vēl 2-3 minūtes.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Latvijā atgriezušies pavasara vēstneši – putni, bet šajās brīvdienās gaidāmi jauni rekordi: meteorologs Toms Bricis komentē šo dīvaino ziemuby Laura Blūma
- Kā, kad un kur stādīt zemenes – norādījumi dārzkopjiem, kā rīkotie soli pa solimby Anete Vītola
- Pazīstamais latviešu astrologs paredz valstij sarežģītus laikus, kas saistīti ar laikapstākļiem tuvākajā nākotnēby Sandra Ločmele