4. Pagatavojiet krēmu. Dažas minūtes kuliet krējumu kopā ar pūdercukuru.
5. Uz šķīvja lieciet vienu gaišo ripu, pārsmērējiet to ar krēmu, tad lieciet tumšo ripu, kuru arī bagātīgi pārsmērējiet ar krēmu. Tādā veidā turpiniet „kraut” torti, ievērojot secību.
5. jūlijs senajos kalendāros – Saulpureņu diena: kāpēc šajā dienā labāk nedzirdēt, kā ķērc vārnas
Pēdējo ripu nedaudz padurstiet ar dakšiņu, pārlejiet atlikušo krēmu, noziediet tortes maliņas ar krēmu un pārberiet ar drupačām, ko ieguvāt sadrupinot apgrieztās maliņas. Lieciet torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai ievelkas.
Iesakām krēma pagatavošanai izmantot tieši pūdercukuru, jo cukurs pilnībā krējumā neizšķīdīs, un nepatīkami čirkstēs zobos. Drupačām varat pievienot arī drupinātus valriekstus, starp citu, tos var bērt arī starp ripām.
Sastāvdaļas
* 100 g sviesta;
* 2 olas;
* 200 g iebiezinātā piena;
* 1 tējk. cepamā pulvera;
* 8 ēdamkarotes miltu;
* 700 g 20% krējuma;
* 100 g pūdercukura;
* 1 ēdamkarote kakao pulvera.
Tevi noteikti interesēs
- Draugs no Tunisijas mums parādīja, kā šakšuku gatavoja viņa vecmāmiņa: ļoti, ļoti garšīgs un sātīgs brokastu ēdiensby Laura Andersone
- Kaimiņš Ēriks, kas strādā būvniecības nozarē, paskaidroja, kā vienreiz un uz visiem laikiem atbrīvoties no kondensāta pagrabāby Rinalds Zembergs
- Tikai 3 pamata sastāvdaļas un karaliski salāti ir galdā: mana krustmātes labāko salātu recepteby Laura Andersone