Mana diļļu mērce vienmēr ir pirmajā vietā uz svētku galda – tā labi sader ar jebkuru ēdienu

Neatkarīgi no tā, cik bieži šo mērci pasniedzu svētku galdā, tā vienmēr pazūd ātrāk nekā citas. Tas ir tāpēc, ka tā lieliski der gan pie gaļas, gan zivīm, kā arī jebkuras dārzeņu piedevas.

Mērci pagatavo no vienkāršām dillēm, un tās pagatavošana aizņem tikai 5 minūtes. Tai ir spilgta garša ar atsvaidzinošu skābuma noti, un bieza konsistence, kas ļauj to uzsmērēt uz maizes. Turklāt tā ir ļoti garšīga.

Dilles ir ļoti aromātiska garšviela, kas piešķir mērcei svaigu, vieglu un zālaugu smaržu, kas uzreiz uzlabo garšu. Tās savdabīgais aromāts padara ēdienus īpaši pievilcīgus un atsvaidzinošus.

Dilles dod mērcei izteiktu svaiguma noti, kas lieliski līdzsvaro citas sastāvdaļas. Tas ir īpaši patīkami, ja mērci izmanto ar smagiem vai trekniem ēdieniem, piemēram, zivīm, gaļu vai kartupeļiem.

Lasi arī: Tests: kura jūsu slepenā īpašība visvairāk kaitina apkārtējos – izvēlieties krāsu un uzziniet atbildi

 

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Ķeramies klāt pagatavošanai!

 

Kā gatavot:

Nomazgājiet dilles un nogrieziet biezos kātus. Tie būs pārāk raupji mērcei. Labāk ir izmantot tikai zarus. Zarus sagriež mazākos gabaliņos un liek blendera traukā.

 

 

No vesela citrona norīvē miziņu. Bet tikai augšējā dzeltenā daļa. Baltā ādas daļa noteikti nav vajadzīga. Tas padarīs mērci ļoti rūgtu.

 

Izspiediet dillēs pus citrona sulu. Ielejiet olīveļļu vai jebkuru citu augu eļļu. Bet olīvas ir labākas.

 

Tālāk seko ļoti svarīga sastāvdaļa!

 

Pievieno sinepes. Labāk ir izmantot Latvijas sinepes. Tas ir mazāk pikants un nav tik rūgts kā parastais. Tas ir arī nedaudz salds. Un tas padara mērci harmoniskāku. Bet, ja tāda nav, varat izmantot jebkuru citu. Bet ne pats degošākais.

Pievienojiet pāris ķiploka daiviņas. Jūs varat darīt vairāk vai mazāk. Tas ir pēc garšas. Ķiplokus parasti nospiežam ar naža plakano pusi un pēc tam nomizojam.

Atliek tikai burtiski 10 sekundēs visu vienkārši sasmalcināt ar blenderi. Nav nepieciešams pievienot sāli vai piparus.

Šī ir mērce. To uzglabā ledusskapī vairākas dienas. Tāpēc svētku galdam to var pagatavot jau iepriekš.

Sastāvdaļas:

Dilles – 300 g (bez bieziem kātiem)
Citrons – 1 gab.
Augu eļļa – 3 ēdamk. (vēlams olīvu)
Sinepes – 3 ēd.k. (vēlams Dižona)
Ķiploki – 1-2 daiviņas (vai pēc garšas)

Un pat ja ne iepriekš, tas tiešām prasīs ne vairāk kā piecas minūtes.

Leave a Comment