Mana diļļu mērce vienmēr ir pirmajā vietā uz svētku galda. Tas ir tāpēc, ka tas labi sader ar jebkuru ēdienu.

Lai cik es liktu šo mērci svētku galdā, tā vienmēr beidzas ātrāk par citām. Tas ir tāpēc, ka tas lieliski sader ar gaļu, zivīm un jebkuru dārzeņu piedevu.

Mērci gatavo no vienkāršām dillēm un ātri pagatavojas. Var izdarīt 5 minūtēs. Tā garša ir spilgta, ar atsvaidzinošu skābumu. Konsistence ir bieza, var smērēt uz maizes. Tas ir arī ļoti garšīgs.

Sastāvdaļas:

Dilles – 300 g (bez bieziem kātiem)
Citrons – 1 gab.
Augu eļļa – 3 ēdamk. (vēlams olīvu)
Sinepes – 3 ēd.k. (vēlams Dižona)
Ķiploki – 1-2 daiviņas (vai pēc garšas)

Nedrīkst izmest kartupeļu mizas: lūk, kam tās patiesībā ir paredzētas un noder

Kā gatavot:

Nomazgājiet dilles un nogrieziet biezos kātus. Tie būs pārāk raupji mērcei. Labāk ir izmantot tikai zarus. Zarus sagriež mazākos gabaliņos un liek blendera traukā.

 

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu tālāk – soli pa solim ar visām bildēm

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment