Mana draudzene man pastāstīja, kāpēc ir svarīgi kaltēt jasmīnu ziedus. Nevaru saprast, kā es to agrāk nezināju!

Ķermenim

 

Jasmīnu izmanto ne tikai tās smaržas dēļ. Vienkārši pievienojot dažus pilienus ikdienas krēmam vai šampūnam, tā patīkamā smarža var nomierināt.

Auni enerģijas pilni, bet Svariem vajadzēs vairāk miera; Dienas prognoze 23. jūnijam visām zvaigžņu zīmēm

Iedvesmai

Jasmīni tiek uzskatīti par noderīgu radošajiem cilvēkiem, jo to smarža veicina fantāziju, atbalsta oriģinālus risinājumus un palīdz izveidot unikālus radošos vēstījumus. Ja strādā reklāmas jomā, ieteicams novietot jasmīnus blakus.

 

Kā vākt jasmīnus

Ja tev pagalmā aug jasmīns, izmanto šo iespēju un savāc tā ziedus ilgākai izmantošanai. Tomēr ņem vērā, ka būs nepieciešams pamosties agrāk, aptuveni ap 4-5 no rīta.

Uzskata, ka šajā laikā jasmīna ziedos ir visvairāk eļļas. Lietainā laikā nav ieteicams tos vākt; labāk ir gaidīt, līdz pirms ziedu vākšanas ir bijis vairākas dienas sauss un jauks laiks. Izmanto lielu trauku, lai ziedi netiktu saspiesti, bet varētu brīvi “elpot”.

Kā kaltēt jasmīnus

Protams, vienkārši izkārtojiet ziedus uz papīra un novietojiet tos siltā un sausā vietā. Ziedi kaltēsies aptuveni piecas dienas; periodiski tos var nedaudz apmaisīt, lai nodrošinātu vienmērīgu kaltēšanu.

Atcerieties, ka jasmīni ir ļoti trausli, tāpēc kaltēšana cepeškrāsnī nav ieteicama. Beigās jasmīna ziediem jābūt saglabājušiem gaišu krāsu.

 

“Aveņu kopšana” jūnijā. Raža būs lieliska (bērni priecāsies)

Kā uzglabāt izkaltētos jasmīnu ziedus

Labākais risinājums šim nolūkam ir stikla trauks, ideāli, ja tas ir tumšs stikls. Tomēr arī parasta stikla litra burka ir piemērota šādam mērķim.

Nav nepieciešams burku aizskrūvēt cieši, lai gaiss varētu nedaudz ieplūst. Ja nav pieejama burka, var izmantot arī papīra maisiņus. Svarīgi atcerēties, ka ziedus var uzglabāt aptuveni gadu, pēc tam tie sāk zaudēt savu smaržu.

Ka pagatavot tēju ar jasmīniem

Parasti tiek izmantota zaļā tēja, jo tā tiek uzskatīta par dzesējošu dzērienu karstā laikā. Tomēr jasmīna ziedus var pievienot arī melnajai tējai, kas ir pazīstama ar savu “sildošo” iedarbību.

Parasti tiek ņemtas trīs daļas zaļās tējas un viena daļa jasmīnu ziedu. Vienkārši sajauc tos kopā, uzlej vārošu ūdeni un ļauj tam ievilkties. Atcerieties, ka zaļā tēja ir stiprāka par melno, tāpēc nepārcenties.

Atceries, ka jūsu pašu savāktie jasmīni būs ne tikai svaigāki, bet arī ar lepnumu par to, ka tie ir pašu ievākti. Ja vēlies izbaudīt jasmīna tēju tagad, vari izmantot svaigus ziedus un nedaudz vairāk lapu, attiecība apmēram 1:2 ar tēju.

Pirms apliešanas nomazgā ziedus un lapas. Šo tēju var pagatavot gan ar zaļo, gan melno tēju, atkarībā no personīgās gaumes.

Lai labi garšo!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment