Vispirms smilšu mīklas drupatas, pēc tam krēmu, vienmērīgi sadalot to. Atkārtojiet, līdz visas sastāvdaļas ir beigušās. Man sanāca četri slāņi.
Pēdējam slānim jābūt cepumu drupačām, sadaliet to vienmērīgā kārtā.
Un tad ielieciet kūku ledusskapī uz vismaz 2-4 stundām, vai vēl labāk uz nakti. Kad kūka sastingusi, izņem to no veidnes.
Virsu vari izrotāt ar ko vien vēlies: piemēram, cepumu skaidiņām, kokosriekstu skaidiņām vai šokolādi.
Kā jau teicu, mans pēdējais slānis ir smilšu cepumu drupatas. Var, piemēram, darīt savādāk – ap malām likt smilšu drupatas un vidū kokosriekstu skaidiņas. Kūku dekorēju arī ar mandeļu skaidām, piparmētru lapiņām un svaigām ogām! Variantu ir daudz, bet pats galvenais, ka sanāk ļoti garšīgi!
Paskaties, cik apetelīga ir sagriezta kūka! Jūs pat nevarat pateikt, ka tās sagatavošana prasīja ļoti maz laika! Krēms uz kūkas ir ļoti garšīgs, mēreni salds, viegli skābens un neticami krēmīgs!
Sastāvdaļas:
cepumi – 300g;
skābais krējums 20% – 500 ml;
olas – 2 gab.;
cukurs – 150 gr;
vaniļas cukurs – 5 g;
ciete – 2 ēd.k. l.;
sviests – 50 g.
Gatavojiet ar prieku, un noteikti dalieties ar savām atsauksmēm komentāros – man būs patiess prieks tās lasīt!
Tevi noteikti interesēs
- Ģimene mani apsveica 60 gadu jubilejā, bet neviens neapdāvināja; tikai pašās beigās vedekla pasniedza sīku paciņuby Rinalds Bergmanis
- Vairāki cilvēki Baltijas debesīs vēlā otrdienas vakarā debesīs redzējuši nezināmu, ļoti spožu objektu (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Dailes teātra direktors Juris Žagars par latviešiem: “Jūs neprotat novērtēt vienu unikālu lietu!” (+ VIDEO)by Laura Andersone