Mana tante no Lietuvas ticēja šiem senču ticējumiem; Ko nevajadzētu darīt iestājoties 2.oktobrim

Tautas kalendārā 2. oktobris ir Arinas diena. Šajā datumā jau sākas aukstais laiks. Mūsu senči vāca mežrozīšu ogas un žāvēja. Šīs ogas tiek uzskatītas par zālēm, tās tiek galā ar daudzām ar veselību saistītām lietām. 

Labas pazīmes: ko jūs varat darīt

Diena ir piemērota labiem darbiem un palīdzībai tiem, kam tā nepieciešama.

Šajā dienā mūsu senči redzēja kā dzērves dodas uz siltajām zemēm. Viņi kliedza: Lai labs un viegls lidojums! Viņi ticēja, ka tādā veidā putni ātri un viegli aizlidos uz siltajām zemēm.

 

Sliktas zīmes: ko nedarīt

Šajā dienā labāk neiet ārā, ja vien tas nav nepieciešams, un neatstāt vaļā durvis un logus. Vējš var ienest mājā nepatikšanas un problēmas. Jūs nevarat lamāties, strīdēties vai tenkot. Jebkurš konflikts ievilksies ilgu laiku un tikai pastiprināsies.

Jūs nevarat lielīties un sūdzēties par savu dzīvi. Pretējā gadījumā jūs varat viegli zaudēt visu. Mājās apmeklēt vai uzņemt viesus aizliegts. Senči uzskatīja, ka jebkura pulcēšanās beigsies ar strīdu un nesaskaņām ģimenē.

Mazus bērnus nedrīkst atstāt istabā vienus. Viņi ticēja, ka bērnus var nobiedēt ļaunie gari. Jūs nevarat nogriezt matus, jūs saīsināsit savu likteni.

Senos laikos nebija pieņemts uzņemties jaunas lietas, nepabeidzot iesāktās. Tika uzskatīts, ka tas var radīt grūtības un zaudējumus. Nedrīkst ķert zivis un ēst 2. oktobrī, lai nesaņemtu, pēc pazīmēm, sliktas ziņas.

Nav ieteicams plānot pārcelšanos vai garu ceļojumu, un, ja no tā nevar izvairīties, tad vecos laikos viņi ieteica lūgt eņģeli vai svēto, kura vārdu jūs nesāt.

Zīmes par laikapstākļiem

Bērzam lapas nodzeltējušas, bet nebirst – siltai ziemai. Austrumu vējš – vēl dažas dienas būs sauss. Dzērves lidojušas uz dienvidiem – oktobra beigās būs salnas.

Lasi vēl: Gatavošu visu rudeni, kamēr bietes nebeigsies. Satriecoši garda uzkoda pie gaļas

Maza saule saulrietā nozīmē lietu. Koksne sprakšķ – tas nozīmē lietus. Lai kādi laikapstākļi būtu šajā dienā, tādi būs arī nākamajā 1. aprīlī. Sauss un silts laiks 2. oktobrī paredz maigu un vēlu ziemu. Ja pērkons dārdēja septembrī, tad ziema būs viegli sniegota, bet ar stiprām salnām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment