Daudzi ūdeni izlaiž izlietnē un lejas virsū svaigu verdošu ūdeni, bet šis ūdens ir tik aromātisks, ka es to izmantoju vēlreiz.
Un tikai otrajā reizē, izmantojot nolieto ūdeni, gatavoju marinādi. Ūdeni noleju mērtrauciņā un pielej līdz vajadzīgajam apjomam. Vienai litra burkai marinādes vajag 500 ml. Man ir divas burkas, tāpēc marinādes gatavoju 1 litru. Papildinu līdz 1 litra apjomam.
Precizēju – uz vienu litra burku nepieciešami 500 ml marinādes. Recepte tiks dota uz 500 ml, tas ir, uz vienu litra burku ar gurķiem, raksta beigās.
Pievienoju sāli, cukuru.
Pievienoju 9% etiķi.
Ieleju burkās marinādi.
Aizskrūvēju vāciņus.
Apgriežu otrādi un ietinu uz pāris stundām.
Viss gatavs!
Recepte, ko visi prasa, tāpēc dalos. Saprotu, gaumes ir dažādas, bet, ja neesat skābu ēdienu cienītājs, tad šī garša jums patiks.
Recepte VIENAI LITRA burkai ar gurķiem:
Ūdens – 500 ml
Sāls – 2 tējk. ar nelielu kaudzi (20 g)
Cukurs – 4 tējk. ar nelielu kaudzi (30–35 g)
9% etiķis – 3 ēd.k.
Lasi vēl: Sautēti kāposti kā ēdnīcā: veca pavāre iemācīja gatavot kāpostus
Ķiploks, upenes lapa, diļļu ziedkāts, mārrutku lapa, ķiršu lapa, estragons, 5 melno piparu graudi, pēc vēlēšanās asais pipars.
Tevi noteikti interesēs
- Ilze no Talsu lielveikala ”pa kluso” man atklāja dažādas viltības, kuras pārdevēji izmanto visos veikalosby Sandra Vīgante
- ”ASV šis ir vienkārši neiespējami” amerikānis pastāstīja, kas viņu pārsteidza Latvijā, kad viņš šeit ieradāsby Sandra Vīgante
- Kā viegli atskrūvēt jebkuru rūsējušu skrūvi pat pēc daudziem gadiem — metode, ko zina tikai pieredzējušie meistariby Rinalds Zembergs
- Sirmo māti bērni pameta, pat uz izvadīšanu neatnāca, bet, kad tika nolasīts testaments, nezināja ko darītby Rinalds Bergmanis
- “Automašīnu īpašniekiem jāsagādā “skrāpīši”!”: meteorologs Toms Bricis paziņo, kad būs pirmā nakts, kad kārtīgi piesalsby Laura Andersone
- Brālis Viesturs Vācijā dzīvoja jau sen, bet, kad tētis devās aizsaulē, viņš ieradās un paziņoja, ka Jēkabpils māja ir arī “viņa īpašums”by Laura Andersone