Mana vecmāmiņa man pastāstīja, kāpēc, vārot olas, viņa pievieno cepamo sodu

Manas vecmāmiņas padoms ne tikai ietaupīs jūsu laiku, bet arī liks jums justies kā īstam kulinārijas ģēnijam! Es uzreiz teikšu, ka tas izklausās pēc pilnīga absurda, bet ticiet man, tas darbojas!

Tātad, iedomājieties standarta rīta ainu: jūs nolemjat brokastīs vārīt olas. Šķiet, ka nekas nevar būt vienkāršāks, vai ne? Bet vienmēr ir viens un tas pats: tu vāri olas, un tad sāc tās mizot. Kāds klauvē ar karoti, kāds sit pa galdu, un dažiem pat patīk “izpūst” caur caurumu (nez, kurš to izdomājis?). Kopumā ir pietiekami daudz problēmu.

Bet lūk, ko es nesen uzzināju. Izrādās, lai čaula burtiski atdalītos pati no sevis, pietiek… gatavošanas laikā ūdenim pievienot parasto cepamo sodu. Šķiet, kāds ar to sakars sodai un olām? Bet fakts ir tāds, ka soda nedaudz maina ūdens pH, padarot apvalku mazāk izturīgu. Tas nenozīmē, ka tas izjuks tieši pannā, bet tīrot noteikti ies “kā pulkstenis”!

Un es jums pateikšu: ar šo triku es pirmo reizi mūžā nomizoju olu 10 sekundēs. Kāpēc tā burtiski “izlīda” no čaulas pati no sevis.

Lasi vēl:

Vienkārši ņemu olu, piesitu pie galda, nedaudz piespiežu un sāku mizot – čaumala lido nost lielos gabalos, neatstājot tos kaitinošos mazos fragmentus, kas parasti pielīp pie baltuma.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment