Mana vienkāršākā un ideālā cukīni recepte: ātri pagatavojams, sulīgs un veselīgs vasaras gardums!

Es vairs necepu cukīni jeb vasaras ķirbi uz plīts, bet gan cepeškrāsnī, jo šādi šis dārzenis sanāk sulīgāks, veselīgāks un ātrāk pagatavojas. Vienlaikus plīts paliek tīra!

Cukīni ir ļoti universāls dārzenis, ko var izmantot dažādos ēdienos. To var ēst svaigu, grilētu, ceptu, tvaicētu vai pievienot zupām, sautējumiem, salātiem un pat desertiem. Tas viegli pieņem citu sastāvdaļu garšas un tekstūras, kas padara to par lielisku papildinājumu dažādiem ēdieniem.

Cukīni ir ātri un vienkārši pagatavojami. Tie neprasa ilgu gatavošanas laiku, kas ir lieliski piemērots aizņemtām dienām, kad nepieciešams ātri pagatavot maltīti.

Bez cepšanas un cepeškrāsns: mana “Plombīrs” kūka – vienkārši izcila (mīlu to maiguma un vienkāršības dēļ)

Cukīni bieži ir pieejami visu gadu, bet tie ir īpaši lēti un viegli pieejami vasarā un agrā rudenī. Tas padara tos par ekonomisku izvēli svaigu un veselīgu ēdienu pagatavošanai.

Nobeigumā varu teikt, ka cukīni ir ne tikai garšīgi un veselīgi, bet arī ļoti daudzpusīgi un viegli pielāgojami dažādām ēdienu gatavošanas vajadzībām. Viņu pieejamība, zems kaloriju saturs un bagātīgā uzturvērtība padara cukīnī par nenovērtējamu dārzeņu virtuvē, kurš ar savu klātbūtni spēj uzlabot jebkuru ēdienu garšas un veselīguma līmeni.

Šī recepte ir kļuvusi par manu iecienītāko savas vienkāršības un labās garšas dēļ. Pagatavošana aizņem vien 15 minūtes.

 

Sastāvdaļas:

2 cukīni;
Sāls, melnie pipari: pēc garšas;
40-50 grami cietā siera;
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas vai olīveļļas.

Lasi vēl: “Vairs nepirkšu majonēzi veikalā!” – tā saka tie, kuri izmēģinājuši šo 2 minūšu recepti (“Provansa” kā no veikala).

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment